Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonen förevigas – med gigantisk väggmålning

Konstnären Shai Dahan och Anders Svensson. Foto: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån
Konturerna av Elfsborgs största spelare genom tiderna. Foto: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Två jättemålningar på totalt 396 kvadratmeter. 

Anders Svensson, 41, förevigas på Borås Arena. 

– Det är väldigt hedrande och smickrande, säger han.  

Gatukonstnären Shai Dahan ligger bakom projektet. På torsdagen offentliggjordes planerna på hur Elfsborg ska föreviga klubbens bästa spelare genom tiderna. Det blir varken någon staty eller en lyxig loge som får bära Anders Svenssons namn. 

I stället blir det två gigantiska målningar som ska pryda Borås Arena. Svenssons ansikte tar plats på huvudläktarens vägg som vetter mot Skaraborgsvägen, på motsatt sida ska Shai Dahan gestalta 41-åringens färdigheter som spelare. 

Om några veckor ska allt vara färdigt. 

Svensson: "Man tänker nytt" 

– Att bli hedrad så som enskild spelare i ett lag... man blir oerhört glad och stolt. Kul att man tar tillvara på den kreativitet som finns i Borås. Man tänker nytt och det ska bli väldigt roligt att se slutresultatet, säger Svensson. 

En hel del folk var på plats vid Borås Arena för att ta del av det påbörjade konstverket. Än så länge syns bara Svenssons konturer. 

– Det är väl svårt att komma ifrån jobbet mitt på dagen på en torsdag, men kul att så många ändå dök upp. Det känns speciellt, säger Svensson. 

Stefan Andreasson är klubbchef i Elfsborg. 

– Förmodligen den ende fotbollsspelaren som blir hyllad på det här sättet som ni ser i dag, säger han till Borås Tidning