Hannes Stiller blir ansvarig för Blåvitts U19-lag. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNHannes Stiller blir ansvarig för Blåvitts U19-lag. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Hannes Stiller blir ansvarig för Blåvitts U19-lag. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Stiller blir U19-ansvarig tillsammans med en annan blåvit ikon: Hjalmar Jonsson. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNStiller blir U19-ansvarig tillsammans med en annan blåvit ikon: Hjalmar Jonsson. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Stiller blir U19-ansvarig tillsammans med en annan blåvit ikon: Hjalmar Jonsson. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Ikonen återvänder till IFK Göteborg

Publicerad

GÖTEBORG. Hannes Stiller, 39, återvänder till IFK Göteborg.

Kultspelaren blir ansvarig för klubbens U19-lag tillsammans med en annan blåvit ikon: Hjalmar Jonsson, 37.

– Det känns skitskoj att vara tillbaka Kamratgården och att få arbeta tillsammans med "Hjalle", säger Stiller till GT.

Hannes Stiller.Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Nyligen lämnade Hannes Stiller sitt uppdrag som klubbchef i Ljungskile SK.

– Ljungskile är en speciell klubb på många olika sätt och min tjänst är väldigt spretig. Jag gör ju allt här, men samtidigt har det varit grymt lärorikt och en väldigt bra skola för min del. Men jag sysslar hellre med fotboll än ekonomi, sa Hannes Stiller då.

Nu står det klart vad han ska göra i stället.

Stiller, som spelade i IFK Göteborg mellan 2009 och 2013, återvänder till Blåvitt – nu i en roll som ansvarig för klubbens U19-lag. 

 

LÄS ÄVEN: Hannes Stiller lämnar Ljungskile 

"Trivdes väldigt bra senast"

Tillsammans med Blåvitt-ikonen Hjalmar Jonsson kommer han att ansvara för U-truppen från och med 2018, som då kommer att heta "Elit 1" och matchas i U21 och U19-serierna.

– Vi får ett delat ansvar och ska få fram så många spelare som möjligt till A-laget. Vi ska utveckla det som finns och göra det ännu bättre, säger Hannes Stiller och fortsätter:

– Personligen känns det skitskoj att vara tillbaka. Jag trivdes väldigt bra under tiden jag var här senast och har alltid haft tankarna på att komma tillbaka till Blåvitt.

Stiller är rekryterad av Blåvitts akademichef Jonas Olsson och kontraktet sträcker sig över ett år.

 

LÄS ÄVEN: Thomas Olsson lämnar IFK Göteborg 

Ska skapa två trupper

Vad kan du tillföra?

– En hel del. Jag har varit uppe i A-laget och vet vad som krävs. Jag är väldigt tydlig med vad som fungerar och vad som inte fungerar. Det finns inga genvägar, det vet både jag och "Hjalle".

Jonas Olsson berättar om Blåvitts framtidsplaner:

– Under hösten kommer vi att skapa två trupper, Elit 1 och Elit 2 och där födelseåret inte avgör var man hamnar, utan hur långt spelaren kommit i sin utveckling. Jag vill passa på att tacka Thomas Olsson som svarat för ett fantastiskt arbete under sina år och önska honom lycka till. Dessutom självklart hälsa Hannes tillbaka till IFK Göteborg.

Hannes Stiller debuterade i Blåvitts A-lag i slutet av 1990-talet, men valde i tidig seniorålder att återvända till moderklubben Qviding FIF. Han hann även med ett besök i Frölunda och gå tillbaka till Qviding innan han sommaren 2009 värvades till IFK Göteborg. Sammanlagt blev det 145 A-lagsmatcher och 29 mål.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag