Mats Gren. Foto: Jan WiridenMats Gren. Foto: Jan Wiriden
Mats Gren. Foto: Jan Wiriden
Fredrik Ulvestad. Foto: Kenneth HjelleFredrik Ulvestad. Foto: Kenneth Hjelle
Fredrik Ulvestad. Foto: Kenneth Hjelle
Jim Solbakken. Foto: Aas, ErlendJim Solbakken. Foto: Aas, Erlend
Jim Solbakken. Foto: Aas, Erlend

IFK-köp kan stoppas av agentens härva

Publicerad

GÖTEBORG. Fredrik Ulvestad, 22, kan vara Blåvitts nästa mittfältare. Men värvningen påverkas av att Ulvestads agent Jim Solbakken utreds av Fifa.

– Vi vill inte bli indragna i något som sätta Blåvitt i negativt ljus – så enkelt är det, säger IFK-sportchefen Mats Gren.

Att IFK Göteborg är intresserade av Aalesunds mittfältare Fredrik Ulvestad har varit känt länge. 22-åringen är en potentiell ersättare till May Mahlangu och kan komma till Blåvitt utan övergångssumma eftersom hans kontrakt med Tippeliga-sexan är utgående.

Samtidigt utreds hans agent Jim Solbakken av både Fifa och det norska fotbollförbundet, misstänkt för att ha suttit på dubbla stolar i en rad spelarövergångar.

– Man ska inte döma någon innan utredningen är klar, är min uppfattning. Men det ligger säkert något bakom, annars hade den inte tagits upp, säger Blåvitts sportchef Mats Gren och fortsätter:

– Det är synd när det händer såna här saker som sätter fotbollen i ett sämre ljus.

Intresserade av Solskjaer

Tidigare var IFK Göteborg även intresserat av Ole Gunnar Solskjaer som ny tränare – också Solskjaer representeras av Jim Solbakken.

– Nu kom det här först efter att vi lagt Solskjaer åt sidan, så det påverkade inte. Och Ulvestad har vi haft på gång ett längre tag, så vi har inte rakt blivit drabbade. Jag har haft kontakt med Solbakken också förut, när jag var i Danmark, säger Gren och syftar på sin tid som tränare i Vejle.

Mycket nära Eriksson

– Kontakten med Solbakken angående Ulvestad togs innan det här uppdagades. Självklart följer vi med och tittar noga på vad som händer. Vi vill inte bli indragna i något som kan sätta Blåvitt i negativt ljus – så enkelt är det. Vi är observanta.

IFK Göteborg är mycket nära att kunna presentera Cagliaris Sebastian Eriksson. Mats Gren hade så sent som i går kontakt med Eriksson och hans rådgivare Carl Fhager, men ännu finns inget färdigt avtal mellan IFK Göteborg och Cagliari.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag