Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK-köp kan stoppas av agentens härva

Mats Gren.
Foto: Jan Wiriden
Fredrik Ulvestad.
Foto: Kenneth Hjelle
Jim Solbakken.
Foto: Aas, Erlend

GÖTEBORG. Fredrik Ulvestad, 22, kan vara Blåvitts nästa mittfältare. Men värvningen påverkas av att Ulvestads agent Jim Solbakken utreds av Fifa.

– Vi vill inte bli indragna i något som sätta Blåvitt i negativt ljus – så enkelt är det, säger IFK-sportchefen Mats Gren.

Att IFK Göteborg är intresserade av Aalesunds mittfältare Fredrik Ulvestad har varit känt länge. 22-åringen är en potentiell ersättare till May Mahlangu och kan komma till Blåvitt utan övergångssumma eftersom hans kontrakt med Tippeliga-sexan är utgående.

Samtidigt utreds hans agent Jim Solbakken av både Fifa och det norska fotbollförbundet, misstänkt för att ha suttit på dubbla stolar i en rad spelarövergångar.

– Man ska inte döma någon innan utredningen är klar, är min uppfattning. Men det ligger säkert något bakom, annars hade den inte tagits upp, säger Blåvitts sportchef Mats Gren och fortsätter:

– Det är synd när det händer såna här saker som sätter fotbollen i ett sämre ljus.

Intresserade av Solskjaer

Tidigare var IFK Göteborg även intresserat av Ole Gunnar Solskjaer som ny tränare – också Solskjaer representeras av Jim Solbakken.

– Nu kom det här först efter att vi lagt Solskjaer åt sidan, så det påverkade inte. Och Ulvestad har vi haft på gång ett längre tag, så vi har inte rakt blivit drabbade. Jag har haft kontakt med Solbakken också förut, när jag var i Danmark, säger Gren och syftar på sin tid som tränare i Vejle.

Mycket nära Eriksson

– Kontakten med Solbakken angående Ulvestad togs innan det här uppdagades. Självklart följer vi med och tittar noga på vad som händer. Vi vill inte bli indragna i något som kan sätta Blåvitt i negativt ljus – så enkelt är det. Vi är observanta.

IFK Göteborg är mycket nära att kunna presentera Cagliaris Sebastian Eriksson. Mats Gren hade så sent som i går kontakt med Eriksson och hans rådgivare Carl Fhager, men ännu finns inget färdigt avtal mellan IFK Göteborg och Cagliari.