Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blåvitts målvakt på väg att lämna laget

Marcus Sandberg lämnar Blåvitt.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

GÖTEBORG. IFK Göteborgs målvakt Marcus Sandberg, 24, är på väg bort. …

Enligt GT:s uppgifter kan nästa klubb bli norska Vålerengen.

– Men vi vill självklart ha honom kvar, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Marcus Sandberg har varit bänkad hela säsongen och sitter på utgående kontrakt. Samtidigt är förstemålvakten John Alvbåge på väg att förlänga sitt avtal med IFK Göteborg, och Sandberg är inte beredd att vara andravalet en säsong till.

Kjetil Rekdal på plats på Hjällbovallen

Därför ser han sig om efter en ny arbetsgivare. I går vaktade han målet när Blåvitts U21-lag spelade 1-1 med BK Häcken på Hjällbovallen. Och då var den norska ligasexan Vålerengen på plats på och specialstuderade 24-åringen. Enligt GT:s källor var både huvudtränaren Kjetil Rekdal och målvaktstränaren Gjermund Östby där och kollade.

Uppgifter som IFK Göteborgs sportchef Mats Gren bekräftar.

– De mejlade mig innan och sa att de skulle titta på Marcus. De hade inte behövt meddela oss det eftersom han har färre än sex månader kvar på sitt kontrakt, så det var snällt gjort. Jag såg själv att Kjetil Rekdal var där, säger Gren.

Samtidigt har Blåvitt inte gett upp hoppet om Sandberg utan ska sätta sig ner med honom i nästa vecka.

"Vålerengen är en bra klubb"

– Vi vill självklart ha honom kvar, men bollen ligger hos honom. Jag förstår att han vill ha speltid och Vålerengen är en bra klubb. Sedan vet jag inget mer än att norrmännen har informerat om att de ska ta en kontakt med Marcus, säger Mats Gren.

GT har sökt Marcus Sandberg för en kommentar.