IFK Göteborgs bud på GIF Sundsvalls stjärna

David Batanero gör succé i Sundsvall.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Blåvitt behöver förstärka laget omgående då man tappat fyra startspelare i sommar.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

IFK Göteborg är på intensiv spelarjakt. 

Enligt GT:s uppgifter har klubben nu lagt ett mångmiljonbud på spanjoren David Batanero, 29. 

– Inga kommentarer, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom. 

GT har tidigare skrivit om IFK Göteborgs intresse för mittfältaren David Batanero, som gör stor succé i GIF Sundsvall. För någon vecka sedan värderades han till närmare fyra miljoner kronor av det ekonomiskt krisande GIF Sundsvall. 

Men sedan dess har klubben sålt anfallaren Romain Gall till Malmö FF för omkring fem miljoner och har inte samma behov av pengar. Därmed kan de sätta en högre prislapp på David Batanero. 

– Ekonomin har förbättrats avsevärt, men den är inte bra ändå. Vi jobbar knallhårt med den biten, men vi måste inte sälja någon spelare. Och vi har tagit in två spelare, David Haro Iniesta och Pol Moreno, och är klara med vår trupp. I nuläget ska vi inte sälja någon spelare, säger sportchefen Urban Hagblom. 

Enligt mina uppgifter har IFK Göteborg i dagarna lagt ett officiellt bud på David Batanero. 

– Det kan uppfattas som tråkigt, men sådana saker är inget vi diskuterar i media. Så jag svarar inga kommentarer. Men det kan inte vara aktuellt att sälja honom till en svensk klubb. 

”Bästa mittfältaren i allsvenskan”

Varför inte? 

– Det finns inte den ekonomin i svensk fotboll. Det är inte intressant för oss. Han har ett marknadsvärde och det vill vi få ut om vi ska sälja honom. 

Ni har satt en hög prislapp på honom med andra ord? 

– Ja. 

Vad säger du om Bataneros säsong? 

– Enligt min bedömning är han allsvenskans bästa centrala mittfältare tillsammans med Christiansen i Malmö som precis kommit tillbaka från Gent. Det finns inga andra med de spetskvaliteterna. David har gjort det väldigt, vädigt bra hos oss, säger Urban Hagblom. 

Vill till Göteborg 

Den Barcelonafödde 29-åringen kom till Sundsvall från Sabadell förra sommaren och har kontrakt över 2019. 

I nuläget är Blåvitt och GIF Sundsvall en bra bit ifrån varandra, men enligt GT:s uppgifter har spanjoren uttryckligen meddelat sin arbetsgivare att han gärna flyttar till Göteborg. 

IFK Göteborg har i sommar tappat fyra ordinarie startspelare: Pontus Dahlberg, Sebastian Eriksson, Mix Diskerud och Gustav Engvall. 

Ännu har ingen ersättare hämtats in.