Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborg ute efter att sälja trion

Vajebah Sakor.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Elias Omarsson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mikael Ingebrigtsen.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg befinner sig i en tuff ekonomisk situation.

Nu kan GT avslöja att klubben är ute efter att sälja trion Mikael Ingebrigtsen, 22, Vajebah Sakor, 22 och Elias Omarsson, 23.

GT skrev i går att IFK Göteborg är ute efter att sälja sin bäste målskytt i allsvenskan i år – Elias Omarsson, 23.

Detta då islänningen enligt uppgifter inte ingår i klubbens framtidsplaner och att den ekonomiska situationen man befinner sig i leder till att man behöver få in mer pengar.

Men inte nog med det. 

Nu kan GT avslöja att klubben är ute efter att sälja ytterligare två spelare. Det handlar om mittfältsduon Mikael Ingebrigtsen och Vajebah Sakor – som båda två skrev på långa kontrakt inför säsongen, men inte levt upp till förväntningarna.

”Klart att det är jobbigt mentalt”

22-årige Ingebrigtsen var Blåvitts dyraste nyförvärv inför säsongen då han plockades in från norska Tromsö på ett 3,5-årskontrakt.

Men därefter har speltiden varit knapp. Och efter 14 omgångar av allsvenskan har yttermittfältaren totalt bara spelat runt 50 minuter, och inte noterats för några poäng.

– Självklart är det tråkigt. Jag trodde att jag skulle få spela mer. Det är klart att det är jobbigt mentalt Jag vill ju inte sitta på läktaren, har han sagt i tidigare intervju. 

Vajebah Sakor anslöt i sin tur till Blåvitt på lån förra sommaren från storklubben Juventus.

Och efter att ha gjort bra ifrån sig under höstsäsongen skrev 22-åringen i december på ett treårskontrakt med Blåvitt. 

Skrev treårsavtal – nu kan han säljas

– Avtalet är skrivet på tre år och vi hoppas givetvis att Vajebah ska bli en oerhört viktig spelare för oss framöver, sade sportchefen Mats Gren i samband med presentationen.

Sakor har i år spelat elva matcher i allsvenskan. Fem från start och sex inhopp – på vilka han gjort ett mål.

Men nu kan GT alltså avslöja att IFK Göteborg är ute efter att sälja de två norrmännen. Detta på både ekonomiska och sportsliga grunder.

Blåvitt letar nyförvärv

Enligt uppgifter är den ekonomiska situationen i klubben svag – trots att man fått in stora belopp i försäljningen av Pontus Dahlberg.

Mats Gren har i tidigare intervjuer varit tydlig med att klubben letar efter nyförvärv. Och då är det i synnerhet en vänsterfotad mittback, en central mittfältare plus en anfallare man söker.

GT har sökt sportchef Mats Gren för en kommentar.