Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborg sparkar tränaren Mikael Stahre

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

En andraplats i allsvenskan räckte inte. GT.se kan avslöja att IFK Göteborg sparkar tränaren Mikael Stahre.

– Jag kommenterar ingenting just nu, säger Stahre.

Enligt uppgifter till GT.se fick Stahre beskedet i morse.

En stark avslutning på säsongen såg till att IFK Göteborg kom tvåa i allsvenskan, sex poäng bakom regerande mästarna Malmö FF.

Men trots detta får inte Mikael Stahre att bättra på andraplatsen nästa säsong. GT.se kunde på måndagen avslöja att Stahre har fått sparken från tränarposten efter tre år i rollen. Han fick beskedet i morse.

"Kräver ett nytt ledarskap"

– Under det senaste halvåret har det i föreningen gjorts ett grundligt analysarbete av vår elitverksamhet, något som vi tror ska ge resultat både på kort och lång sikt. Det innebär förändringar som kräver ett nytt ledarskap, säger sportchefen Mats Gren.
IFK bekräftar att man kommer att presentera en ny huvudtränare senare i november.
– Det ska naturligtvis påpekas att Mikael Stahre gjort ett strålande arbete under sin tid i IFK Göteborg. En tredjeplats, en andraplats och seger i svenska cupen 2013, det är resultat som talar för sig självt. Samtidigt står vi inför stora förändringar i vår elitverksamhet. Utifrån det känns tidpunkten lämplig att nu tillsätta en ny huvudtränare som ska leda laget framöver, säger Gren.

Rösta: Vem vill DU se som Mikael Stahres ersättare i IFK Göteborg?