IFK Göteborgs Martin Kurzwelly. Foto: Michael Erichsen
IFK Göteborgs Martin Kurzwelly. Foto: Michael Erichsen

IFK Göteborg öppnar upp för damsatsning

Publicerad

IFK Göteborg öppnar upp för en framtida elitsatsning på damsidan.

– Det finns inget som talar emot en satsning egentligen, säger klubbdirektör Martin Kurzwelly till SVT.

I en intervju med SVT Sport avslöjar Martin Kurzwelly att Blåvitt är intresserade av att göra en damsatsning.

– Det vore härligt att ha dubbla engagemang. Det finns ingenting som talar emot en satsning egentligen, just nu för vi diskussioner på hur vi ska lägga upp framtiden, säger Kurzwelly till kanalen.

Av de allsvenska lagen är det endast AIK, Djurgården och Hammarby som har ett damlag i någon av landets högre divisioner. Men en märkbar tillströmning av spelare på flicknivå gör att IFK Göteborg också överväger att elitsatsa på damsidan.

– Vi var sena på bollen, det erkänner vi, men det vore stimulerande att ha ett damlag. Vi ska vara ett elitlag och det vi diskuterar nu är om vi kan vara det på damsidan också, säger Martin Kurzwelly till SVT Sport.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag