Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Göteborg nära värva norsk stjärna

Fredrik Haugen.
Foto: BILDBYRÅN NORGE
Mats Gren.
Foto: BILDBYRÅN

IFK Göteborg behöver både bredda och spetsa truppen. 

Enligt GT:s uppgifter jagar klubben norrmannen Fredrik Haugen, 25. 

Förhandlingar pågår med SK Brann – och en affär kan bli klar inom kort. 

Den offensiva, centrala mittfältaren svarade för fem mål på 29 matcher och kom med sina tio assist tvåa i assistligan i Elitserien i fjol. fredrik Haugen anses vara en av norska ligans bästa spelare och har förekommit i diskussionerna kring Lasse Lagerbäcks landslag

Under måndagen spelade han från start när Brann mötte Elfsborg (0-2) i Spanien. Det kan ha varit Fredrik Haugens sista framträdande i den rödvita tröjan. 

Till sommaren går hans kontrakt ut och Brann har – trots ihärdiga försök – inte lyckats förlänga det. 

– Vi har informerat om att det här är avslutat för vår del. Vi kommer inte i mål, sa Branns sportchef Rune Soltvedt till Bergens Tidende i december efter att ha fått ett tredje kontraktsförslag nobbat. 

IFK Göteborg har haft ögonen på Fredrik Haugen i flera år och nu finns det – enligt GT:s uppgiftslämnare i Norge – en realistisk möjlighet att locka till sig den hårdskjutande mittfältaren. 

Då kan Haugen ansluta 

Och Haugen, som enligt Aftenposten har tackat nej till den storsatsande nykomlingen Start, ska vara intresserad av en flytt till allsvenskan och Göteborg enligt GT:s uppgifter. Parterna ska ha kommit långt i diskussionerna om 25-åringens personliga kontrakt. 

Klubbarna förhandlar om övergångssumman, men är ännu inte helt överens. 

IFK Göteborg har hittills inför säsongen hämtat in förhållandevis billiga spelare, men Fredrik Haugen vore en blytung prestigevärvning. 

Brann kommer hem till Bergen från träningslägret i Spanien på onsdag. Samma dag åker IFK Göteborg i motsatt riktning. Klubbens förhoppning är – om allt går enligt planerna – att Haugen ansluter till lägret i San Pedro del Pinatar i regionen Murcia söder om Alicante. 

GT har varit i kontakt med Branns sportchef Rune Soltvedt. Han hänvisar alla frågor om Fredrik Haugen och IFK Göteborg till spelaren själv och den svenska klubben. 

Blåvitts sportchef Mats Gren är fårordig. 

"Ingen kommentar på det", hälsar han i ett sms. 

Fredrik Haugen är inte den enda norrmannen som IFK Göteborg vill kontraktera. Klubben har nyligen också lagt två bud på Tromsös yttermittfältare Mikael Ingebrigtsen

– Det är smickrande att en klubb som IFK är intresserad av mig, men det är TIL som i slutändan väljer vad som händer. Jag inser att de vill ha pengar för mig och hoppas att de får de pengar de förtjänar, säger Ingebrigtsen till iTromsö.