Mattias Bjärsmyr. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNMattias Bjärsmyr. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mattias Bjärsmyr.  Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lagkaptenen på väg att lämna Blåvitt för reapris

Publicerad

IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr, 31, är på väg att lämna klubben. 

Enligt GT:s uppgifter kan han göra sin sista match mot Örebro på söndag. 

Blåvitt väntas få cirka 300 000 kronor för mittbacken. 

På ett sponsormöte under måndagen bad, enligt GT:s uppgifter, klubben sponsorerna om ekonomisk hjälp för att kunna värva Joel Ekstrand som ersättare till Mattias Bjärsmyr. 

Klubben ska på mötet ha meddelat att lagkaptenen mer eller mindre redan var såld till en klubb som inte nämndes med namn. 

– Det finns intresse, det är inte omöjligt att något kan hända, men inget är klart, säger Bjärsmyrs agent Stefan Selakovic. 

Den 31-årige mittbacken är en av många spelare i IFK Göteborg som sitter på utgående kontrakt. Enligt GT:s uppgiftslämnare väntas Blåvitt få omkring 300 000 kronor om affären slutligen går i lås. Matchen mot Örebro hemma på Gamla Ullevi på söndag kan bli Bjärsmyrs sista för den här gången. 

Thomas Rogne på väg till Polen 

Den andre ordinarie mittbacken, Thomas Rogne, är också på väg att lämna klubben och även han sitter på ett utgående avtal. Norrmannen har varit på plats i Polen och gjort en läkarundersökning hos Lech Poznan, och parterna är överens om ett kontrakt från årsskiftet. Men klubbarna förhandlar om en övergång redan nu i sommar. Häromdagen nobbade Blåvitt ett bud på tre miljoner kronor, vilket GP var först med att rapportera, men förhandlingarna pågår fortfarande. 

Mattias Bjärsmyr kom till IFK Göteborg 2005. 2009 flyttade han till grekiska Panathinaikos och efter en lånesejour i norska Rosenborg återvände han till Blåvitt 2012. 

GT har sökt Mattias Bjärsmyr för en kommentar. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag