Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagkaptenen på väg att lämna Blåvitt för reapris

Mattias Bjärsmyr.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr, 31, är på väg att lämna klubben. 

Enligt GT:s uppgifter kan han göra sin sista match mot Örebro på söndag. 

Blåvitt väntas få cirka 300 000 kronor för mittbacken. 

På ett sponsormöte under måndagen bad, enligt GT:s uppgifter, klubben sponsorerna om ekonomisk hjälp för att kunna värva Joel Ekstrand som ersättare till Mattias Bjärsmyr. 

Klubben ska på mötet ha meddelat att lagkaptenen mer eller mindre redan var såld till en klubb som inte nämndes med namn. 

– Det finns intresse, det är inte omöjligt att något kan hända, men inget är klart, säger Bjärsmyrs agent Stefan Selakovic. 

Den 31-årige mittbacken är en av många spelare i IFK Göteborg som sitter på utgående kontrakt. Enligt GT:s uppgiftslämnare väntas Blåvitt få omkring 300 000 kronor om affären slutligen går i lås. Matchen mot Örebro hemma på Gamla Ullevi på söndag kan bli Bjärsmyrs sista för den här gången. 

Thomas Rogne på väg till Polen 

Den andre ordinarie mittbacken, Thomas Rogne, är också på väg att lämna klubben och även han sitter på ett utgående avtal. Norrmannen har varit på plats i Polen och gjort en läkarundersökning hos Lech Poznan, och parterna är överens om ett kontrakt från årsskiftet. Men klubbarna förhandlar om en övergång redan nu i sommar. Häromdagen nobbade Blåvitt ett bud på tre miljoner kronor, vilket GP var först med att rapportera, men förhandlingarna pågår fortfarande. 

Mattias Bjärsmyr kom till IFK Göteborg 2005. 2009 flyttade han till grekiska Panathinaikos och efter en lånesejour i norska Rosenborg återvände han till Blåvitt 2012. 

GT har sökt Mattias Bjärsmyr för en kommentar.