Mads Albaek började i en annan roll mot Kalmar. Foto: MICHAEL ERICHSENMads Albaek började i en annan roll mot Kalmar. Foto: MICHAEL ERICHSEN
Mads Albaek började i en annan roll mot Kalmar. Foto: MICHAEL ERICHSEN
Svante Ingelsson fick på en drömträff på volley. Foto: C MoreSvante Ingelsson fick på en drömträff på volley. Foto: C More
Svante Ingelsson fick på en drömträff på volley. Foto: C More

IFK Göteborg lyckades kvittera i Ullevi-genrep

Publicerad

Sista matchen på Ullevi före premiären mot Malmö FF 1 april.

Då bjöd Blåvitt på en inte så bra första halvlek och en bra andra.

Men det var motståndaren Kalmar som bjöd på ett drömmål i matchen som slutade 1–1.

Matchen mot Kalmar var ett genrep för IFK Göteborg på stora Ullevi.

Sista träningsmatchen går mot Falkenberg nästa helg, men det här var sista gången Blåvitt spelade på Ullevi inför stormatchen i premiären mot Malmö FF den 1 april.

Eftersom Blåvitt inte har fått tag på någon ny anfall testades återigen en taktisk variant, som inte är traditionella 4-4-2.

Med Mikael Boman som ensamanfallare och Mads Albaek som ”tia” bakom honom tog Sebastian Eriksson nyförvärvet Mix Diskerud (första matchen från start) hand om de mer traditionella innermittfältsrollerna.

Till höger spelade dessutom nye norrmannen Henrik Björdal.

De offensiva spelarna hade dock svårt att hitta sina roller i första halvlek.

Mads Albaek sprang som vanligt över stora ytor, men kom inte åt att styra anfallsspelet.

Och Henrik Björdal kom bort helt, frånsett första halvlekens tio sista minuter.

Någon riktigt högkaratig målchans lyckades Blåvitt inte skapa under de första 45 minuterna.

Däremot gjorde Kalmars Svante Ingelsson ordentligt avtryck. 

Om det hade varit en tävlingsmatch hade hans mål i 29:e minuten varit en kandidat till årets mål.

Volleyn med vänstern från kanske 20 meter satt högt uppe i långe Blåvitt-målvakten Pontus Dahlbergs högra kryss.

– Det blev en extremt bra träff, sa målskytten till C More i pausen.

I andra halvlek gjordes en del blåvita byten på planen och spelare som byttes in.

Mikael Boman ersattes av Elias Omarsson. När Mix Diskerud blev utbytt mot Tobias Hysén blev det signalen till att Mads Albaek klev ner och Sören Rieks tog plats bakom Omarsson. 

 

Så startade Blåvitt

Pontus Dahlberg (46, Erik Dahlin)-Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr (54, Thomas Rogne), David Boo Wiklander, Scott Jamieson - Henrik Björdal (80, Lawson Sabah), Sebastian Eriksson (62, August Erlingmark), Mix Diskerud (62, Tobias Hysén), Sören Rieks - Mads Albaek - Mikael Boman (46, Elias Omarsson).

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag