Andreas Öhman och Tom Amos har skrivit A-lagskontrakt. Foto: BILDBYRÅNAndreas Öhman och Tom Amos har skrivit A-lagskontrakt. Foto: BILDBYRÅN
Andreas Öhman och Tom Amos har skrivit A-lagskontrakt. Foto: BILDBYRÅN
Andreas Öhman och Blåvitt-tränaren Alf Westerberg efter debuten mot Sirius den 29 september. Foto: BILDBYRÅNAndreas Öhman och Blåvitt-tränaren Alf Westerberg efter debuten mot Sirius den 29 september. Foto: BILDBYRÅN
Andreas Öhman och Blåvitt-tränaren Alf Westerberg efter debuten mot Sirius den 29 september. Foto: BILDBYRÅN
Tom Amos under en av Blåvitts träningar i Dubai i februari. Foto: BILDBYRÅNTom Amos under en av Blåvitts träningar i Dubai i februari. Foto: BILDBYRÅN
Tom Amos under en av Blåvitts träningar i Dubai i februari. Foto: BILDBYRÅN

De får A-kontrakt med IFK Göteborg

Publicerad

GÖTEBORG. IFK Göteborg flyttar upp två av sina juniorer till A-laget.

Tom Amos, 19, och Andreas Öhman, 19, har skrivit tvåårskontrakt med Blåvitt.

– Två mycket ambitiösa killar som verkligen är värda den här möjligheten, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Blåvitts sportchef Mats Gren och tränare Poya Asbaghi.Foto: BILDBYRÅN

IFK Göteborgs ambition är att varje år flytta upp två spelare från U-truppen till A-laget.

Nu står det klart att målvakten Tom Amos och Andreas Öhman, som kan spela på flera positioner, får A-lagskontrakt till säsongen 2018. Avtalen sträcker sig över två år.

– Avgörande är givetvis att de båda är duktiga spelare med stor utvecklingspotential. Sedan är det givetvis ett gott betyg åt vår ungdomsverksamhet att vi redan 2018 kan infria vår ambition att varje säsong lyfta upp minst två egna spelare i A-truppen, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

Tom Amos.Foto: BILDBYRÅN

Tom Amos: "Underbar känsla"

Tom Amos, som är 196 centimeter lång, kom till den blåvita akademin från Mossens BK som tioåring. Under 2017 fick han vid flera tillfällen träna med Blåvitts A-lag. 

Nu kommer belöningen i form av ett kontrakt.

– Underbar känsla. Att ta en plats i A-truppen har jag strävat efter, inte minst sedan jag kom upp i A-truppen och fotbollen blev seriös på riktigt, säger Tom Amos.

Andreas Öhman.Foto: BILDBYRÅN

Andreas Öhman: "En dröm som slår in"

Andreas Öhman inledde sin fotbollskarriär i Askim, men flyttade till Karlstad som tioåring. När det var dags att börja gymnasiet återvände Öhman till Göteborg och värvades till IFK Göteborgs U-trupp. Han gjorde allsvensk debut i hemmamatchen mot Sirius (4–0-seger) i höstas. 

Om det nysignerade kontraktet säger han:

– Ett mål jag haft länge, men också en dröm som slår in. Jag har varit blåvit i hela mitt liv och det här är givetvis grymt inspirerande.

 

LÄS ÄVEN: Blåvitts hopp: Superunga målvaktsparet

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag