Idrottsprofil misstänks ha tagit kokain: Åtalas

En tv-stjärna och idrottsprofil åtalas misstänkt för att ha använt kokain, som han ska ha fått i sig via öl.

Mannen nekar till brott efter att först ha erkänt i förhör.

– Förnekandet grundar sig i att han säger att han inte kände till att ölen innehöll narkotika, säger kammaråklagare Ulf Blendow.

Det misstänkta brottet ska, enligt åtalet, ha ägt rum tidigt förra året i Stockholmstrakten och brottsrubriceringen är ringa narkotikabrott för eget bruk.

Tv-stjärnan säger i förhör att han och en kompis var på väg att för att spela på trav när de stoppades av polisen. I bilen som mannen färdades i påträffades narkotika.

Den misstänkte mannen ska ha fått i sig kokainet när han drack öl innan bilfärden.

– De hade varit ute på krogen och jag påstår att han medvetet har druckit öl som det funnits kokain i. Männen är bekanta med varandra och de har varit på krogen tillsammans, säger åklagare Ulf Blendow.

Mannens urinprov visade, enligt åtalet, positivt på kokain och bensoylekgonin, som är en metabolit från kokain. Tv-stjärnan och tillika idrottsprofilen säger i förhör att ölen med kokain i smakade "beskt som satan".

– Han är förhörd flera gånger. Han nekade i det första förhöret, sedan erkände han i det andra och sa att han var medveten om att kompisen hällt kokain i ölen. Men efter ett tag har han tagit tillbaka sitt erkännande, och förnekar nu brott, säger Ulf Blendow och fortsätter:

– Hans förklaring är att han var pressad av polisen att erkänna eftersom han är en känd person.

Tv-stjärnans bekant, som körde bilen, åtalas för rattfylleri, narkotikabrott och olovlig körning. Han hade sammanlagt 6,98 gram kokain med sig – varav 3,38 gram fanns i kalsongerna – när polisen stoppade bilen.