Ida Ovmar och Patrik Sjöberg. Foto: Eero Hannukainen / IBLIda Ovmar och Patrik Sjöberg. Foto: Eero Hannukainen / IBL
Ida Ovmar och Patrik Sjöberg. Foto: Eero Hannukainen / IBL
Ida Ovmar. Foto: Eero Hannukainen / IBLIda Ovmar. Foto: Eero Hannukainen / IBL
Ida Ovmar. Foto: Eero Hannukainen / IBL
Patrik Sjöberg. Foto: ANNA-KARIN NILSSONPatrik Sjöberg. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Patrik Sjöberg. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Ida Ovmar (näst längst till höger) tävlade för Sverige i Miss Universum 2017. Foto: AP / TTIda Ovmar (näst längst till höger) tävlade för Sverige i Miss Universum 2017. Foto: AP / TT
Ida Ovmar (näst längst till höger) tävlade för Sverige i Miss Universum 2017. Foto: AP / TT

Ida, 22, pekas ut som Sjöbergs nya kärlek

Publicerad

Patrik Sjöberg, 53, kom till TV4-galan "Tillsammans mot cancer" med Ida Ovmar, 22.

Nu pekas Miss Universum-deltagaren ut som den före detta höjdhoppsstjärnans nya kärlek.

– Vi kom dit tillsammans, säger Sjöberg.

Varken Patrik Sjöberg eller Ida Ovmar vill bekräfta eller dementera förhållandet.

Ida Ovmar och Patrik Sjöberg på Cancergalan.Foto: Eero Hannukainen / IBL

I måndags var friidrottsprofilen Patrik Sjöberg på TV4-galan "Tillsammans mot cancer" i Stockholm. Vid sin sida hade han modellen Ida Ovmar – och de båda visade stolt upp sig för såväl pressfotografer som sina följare på Instagram.

Nu skriver sajten Stoppa Pressarna att Sjöberg och Ovmar är ett par.

När GT når Sjöberg slingrar han sig på frågan om förhållandet.

– Vi kom dit tillsammans, säger han kort.

Har ni ett förhållande?

– Det var en jättefin gala och det slogs rekord i antal månadsgivare, vilket är bra. Det tycker jag är mycket viktigare att skriva om.

Du vill inte kommentera det?

– Nej, det har jag ingen lust att göra.

GT har sökt Ida Ovmar för en kommentar. Hennes mamma Mona Ovmar säger att dottern inte vill uttala sig om sitt privatliv.

Ida Ovmar (näst längst till höger) tävlade i Miss Universum för ett år sedan.Foto: AP / TT

LÄS ÄVEN: Ida Ovmar slår tillbaka efter hatet

Slog tillbaka mot hatarna

22-åriga Ida kommer från Jokkmokk och tävlade i Miss Universum för ett år sedan. Hon har tidigare varit med i flera skönhetstävlingar, som Miss Bride of Sweden, Miss Exclusive och Miss Supranational. 2016 vann hon den amerikanska skönhetstävlingen Miss Continents i Las Vegas som första europé någonsin.

För Expressen har hon berättat om det näthat som hon utsatts för när hon uppnått framgångarna. I en intervju för drygt ett år sedan sa Ida att hon tar illa vid sig av anklagelser om att hon ska ha skönhetsopererat sig. Själv säger hon att utseendet beror på hennes samiska ursprung.

– Jag är same, och mina höga kindben kommer därifrån. Jag har aldrig gjort några ingrepp, så det är jättetråkigt att anklagas för det, sa hon då.

Patrik Sjöberg är en av Sveriges största idrottsprofiler genom tiderna och är än i dag starkt förknippad med sitt världsrekord i höjdhopp, 2.42, på Stockholms stadion 1987. Han har dottern Isabelle, 17, tillsammans med exflickvännen Therese Lorentzon, 45. 

 

LÄS ÄVEN: Patrik Sjöberg om Oldsberg: "Smart av TV4"

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag