Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

I kväll blir FFF:s David Svensson historisk

SNART FALKENBERGS MESTE. David Svensson, 29, är nöjd med succéstarten och tredjeplatsen i tabellen. Foto: Pontus Ferneman/BILDBYRÅN

FALKENBERG. I kväll blir succélaget Falkenbergs FF:s lagkapten David Svensson, 29, historisk.

Mot Brage gör han sin 462:a A-lagsmatch och blir FFF:s meste spelare genom tiderna.

- FFF är föreningen i mitt hjärta. Att nu vara den som spelat flest matcher känns lite speciellt. Det är helt klart något som jag känner mig stolt över, säger mittfältaren.

TIDIGARE OCH NUVARANDE LAGKAMRATER OM DAVID:

Davids bästa egenskap är passionen han spelar med i varje match. Han spelar med hjärtat. David är en fantastisk spelare, och ännu bättre som person. Jag hoppas att han fortsätter att spela för FFF under en lång tid. Ricardo Penella

Den perfekta lagkamraten. Gör alltid sitt jobb. Du vet att han går för 100 procent oavsett motstånd. Höjer sina lagkamrater både i omklädningsrummet och på planen. En förebild som jag hoppas se många år till i FFF.

Per "Texas" Johansson

Det är inte vanligt att spela för samma klubb så länge i dagens fotboll. Han är en sån spelare som man tycker utvecklas hela tiden. Alltid positiv och hjälper andra.

Johan Svahn

En nära vän som utvecklats till en mycket bra defensiv mittfältare. Ovärderlig för FFF. Ska dock helst hålla sig på egen planhalva...

Daniel Alexandersson

FFF:s David Svensson flyttades upp i A-laget redan som 16-åring år 2000 och har varit klubben trogen sedan dess.

I kväll passerar han den i Falkenberg legendariske mittbacken Christian "Betan" Sjögerén i antal spelade A-lagsmatcher.

- Ärligt talat trodde jag aldrig att jag skulle spela så här länge, så det var väl egentligen först härom året som tanken om rekord slog mig.

- Det har aldrig varit ett mål i sig men nu när det inträffar känns det stort och väldigt roligt, säger David.

Hur länge ser du dig spela i FFF?

- Så länge det är roligt och kroppen känns okej. Jag har kontrakt ett år till, längre än så har jag inte funderat, säger lagkaptenen.

"Nöjda med inledningen"

FFF har inlett säsongen strålande och har samma poäng som serieledande Assyriska, som var det lag som gav det gulvita laget dess första förlust den här säsongen. I kväll hoppas FFF studsa tillbaka snabbt och besegra Brage.

- Självklart är vi nöjda med inledningen av serien. Vi visade redan i cupen i mars månad att vi är ett riktigt bra lag. Vi hoppas så klart fortsätta vara med i toppen, säger David.

- Brage ligger inte så bra till men vi vet av erfarenhet att det är ett tungt lag att möta. De har flera individuellt skickliga spelare. Vi måste göra en riktigt bra insats om vi ska vinna. Vi kommer absolut inte att underskatta motståndet i morgon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!