Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hyséns vägran – på Hellströms fest

Glenn Hysén och Håkan Hellström. Foto: Twitter
Glenn Hysén. Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN

Glenn Hysén fick chansen att gå före i kön till Håkan Hellströms efterfest.

Då gjorde han något som fick resten av köarna att jubla. 

Håkan Hellströms konsert på Ullevi blev, som väntat, en folkfest av stora mått. Men festligheterna tog inte slut när trubaduren sjungit sin sista ton. Efter spelningen väntade nämligen en fest på avenykrogen Push.

Glenn vägrade gå före i kön

Fotbollslegendaren Glenn Hyséns namn fanns uppskrivet på gästlistan för den exklusiva tillställningen. Men 57-åringen ger inte mycket för gästlistor och gå-före-i-kön-privilegier. Han valde ett mer solidariskt tillvägagångssätt. 

https://twitter.com/MarkusWulcan/status/891596967482150912

 

https://twitter.com/Glenn_Hysen/status/891584687143038976

– Jag hatar sånt där. Att glänsa är inte min grej. Aldrig i helvete. Jag är inte den typen. Om det kommer nån kan jag gå med in, men jag går inte runt alla där. Och tänk om man inte kommer in? Ska man gå tillbaka och ställa sig då? Man får fan vänta med alla andra, säger Hysén när GT ringer upp. 

Du kör aldrig med: "Tjena, Glenn här, fixar du bord åt mig?"?

– Det har aldrig hänt och kommer aldrig hända heller. 

– Jag stod där i kön och snackade lite. Det var inget konstigt med det. 

Vad hände på efterfesten?

– Inte så jävla mycket. Det blev några bira och vi snackade lite med Håkan. Men han hade fullt upp. Det var bara kul att komma dit. 

"Håkan är för jävla go'"

Vad pratade ni om? Gais eller? 

– Det var mest bara svammel. Jag tackade för att vi fick biljetter, för det var helt fantastiskt. Han är en superschysst gubbe. En äkta göteborgare. För jävla go'. 

Vad tycker du om Håkan som musiker?

– Magisk. Jag lyssnade inte på honom för femton år sedan, men nu har jag sett honom några gånger, och det är otroligt hur han får med sig folk. Att stå där bland 64 000 och vara helt i extas. Det är grymt, det är grymt.

– Jag var på Bruce Springsteen när han höll på att riva Ullevi 1985, men fan vet om inte det här slår det. Det här var nog snäppet värre. Jag kan fatta att han tar en paus nu. Han sliter häcken av sig.