Tobias Hysén: "När man har barn själv så förstår man hur fruktansvärt det här beskedet måste vara." Foto: Line Skaugrud Landevik / BILDBYRÅNTobias Hysén: "När man har barn själv så förstår man hur fruktansvärt det här beskedet måste vara." Foto: Line Skaugrud Landevik / BILDBYRÅN
Tobias Hysén: "När man har barn själv så förstår man hur fruktansvärt det här beskedet måste vara." Foto: Line Skaugrud Landevik / BILDBYRÅN
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅNFoto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
 Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Hyséns kamp – för sjuka Saga, 4

Publicerad

Fyraåriga Saga från Kungsbacka är dödligt sjuk i cancer.

Nu får hon stöd av fotbollsstjärnan Tobias Hysén, 35.

– Det skar rakt in i hjärtat på mig. När man har barn själv så förstår man hur fruktansvärt det här beskedet måste vara, säger Hysén.

Saga från Kungsbacka söder om Göteborg har en tumör på hjärnstammen och är dödligt sjuk.

– Från att diagnosen ställs så har man ungefär 13 månader kvar att leva, med behandling. Det är snittet, det kan gå snabbare eller ta längre tid, berättar Sagas pappa Kristoffer.

Nu vill hennes familj göra hennes sista tid i livet så bra som möjligt. 

Familjen har dragit i gång en insamling, "Hjälp till Saga", på Facebook för att kunna uppfylla dotterns drömmar.

https://www.instagram.com/p/BduAqSTntNe/?taken-by=tobiashysen7

Tobias Hysén: "Fruktansvärt"

Under tisdagen publicerade Tobias Hysén, anfallare i IFK Göteborg, ett inlägg på Instagram, där han vädjade till följarna att stötta familjen i deras svåra tid.

– Det skar rakt in i hjärtat på mig. När man har barn själv så förstår man hur fruktansvärt det här beskedet måste vara, säger Hysén.

Han fick reda på Sagas tuffa öde när fyraåringens farbror skickade ett meddelande till honom på Instagram.

– Jag får en del sådana här förfrågningar och det går inte att hjälpa alla, tyvärr. Men det här berörde mig väldigt starkt och kan jag då vara till en hjälp genom att nå ut till människor via mina sociala medier så gör jag gärna det, säger Hysén.

Tobias Hysén.Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

"Har en dröm om att flyga utomlands"

Inlägget fick snabbt stort genomslag och Tobias Hysén hoppas att pengarna som kommer in ska kunna vara till hjälp.

– Förhoppningsvis kan det leda till att familjen får en fin stund tillsammans. Saga har en dröm om att flyga utomlands och dels hoppas jag att insamlingen kan hjälpa till för det. Men även att familjen ska kunna få ekonomisk stöttning i den här svåra tiden, säger Hysén och tillägger:

– Det är bra att upplysa om sjukdomen och att folk kanske kan stanna upp det ekorrhjul som är vardag och få perspektiv. En liten påminnelse om att det finns mycket större problem än vad man själv kanske har.

 

Läs mer om Saga och insamlingen här.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag