Glenn Hysén är upprörd efter uppgifterna om matchfixning. Foto: BildbyrånGlenn Hysén är upprörd efter uppgifterna om matchfixning. Foto: Bildbyrån
Glenn Hysén är upprörd efter uppgifterna om matchfixning. Foto: Bildbyrån
Jörgen Lennartssons IFK Göteborg skulle ha tagit emot AIK på Gamla Ullevi under torsdagskvällen. Foto: /IBLJörgen Lennartssons IFK Göteborg skulle ha tagit emot AIK på Gamla Ullevi under torsdagskvällen. Foto: /IBL
Jörgen Lennartssons IFK Göteborg skulle ha tagit emot AIK på Gamla Ullevi under torsdagskvällen. Foto: /IBL

Hyséns ilska: "Sätt dit idioten stenhårt"

Publicerad

Allsvenska stormötet mellan IFK Göteborg och AIK skjuts upp efter ett matchfixningsförsök.

Förre landslagshjälten och Blåvitt-profilen Glenn Hysén är vansinnig över det som beskrivs som en attack på svensk fotboll.

– Hoppas de får tag på idioten som gjort det här och sätter dit honom stenhårt, säger han.

Torsdagskvällens match i allsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK har blivit uppskjuten.

Anledningen är att spelare har erbjudits pengar för att AIK skulle förlora matchen.

Glenn Hysén, tidigare lagkapten i svenska landslaget, är upprörd.

– Jag blir vansinnigt förbannad. Nu krävs det hårda tag. Det måste läggas ner resurser på att få tag på idioten som gjort det här och sätta dit honom stenhårt. Jag hoppas de får tag i honom. Men det går inte bara att knäppa med fingrarna och hoppas att det löser sig och hoppas inte bara att de snackar, utan att det blir hårda tag för en gångs skull, säger Glenn Hysén.

Hyllar spelaren

Han hyllar samtidigt spelaren som slagit larm om det inträffade, vilket lett fram till att det hela uppdagades.

– All cred till killen som gått ut och sagt det. Det ska han ha en stor applåd för. Jävlar vad starkt gjort, säger Glenn Hysén.

Han är själv en av alla som skulle ha bevittnat matchen på Gamla Ullevi.

– Jag har sett fram emot det här i en månad och blir så jävla störd, säger Glenn Hysén.

– Det här är att gå så jävla lågt.

Svenska fotbollförbundet ser väldigt allvarligt på det inträffade.

– Det här är en mycket allvarlig attack mot svensk fotboll och det kommer vi aldrig, aldrig att acceptera, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på SvFF.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag