Glenn Hysén. Foto: BILDBYRÅNGlenn Hysén. Foto: BILDBYRÅN
Glenn Hysén. Foto: BILDBYRÅN
Hysén har ett och annat att säga om föräldrar som pressar sina barn inom ungdomsidrotten. Foto: JOEL MARKLUNDHysén har ett och annat att säga om föräldrar som pressar sina barn inom ungdomsidrotten. Foto: JOEL MARKLUND
Hysén har ett och annat att säga om föräldrar som pressar sina barn inom ungdomsidrotten. Foto: JOEL MARKLUND

Hyséns ilska: "Gå
inte på matcherna"

Publicerad

Föräldrar som pressar sina barn inom ungdomsidrotten är vanligt förekommande visar en undersökning som SVT Sport har gjort.

Detta har fått Glenn Hysén, 57, att reagera och i ett klipp på SVT ger han sin syn på hetsande föräldrar.

– Kan du inte hålla käften så gå inte på matcherna, ryter Glenn Hysén.

Foto: Bildbyrån

Nästan hälften av idrottsledarna i sex olika sporter anser att det finns ett problem med föräldrar som pressar sina barn får hårt, visar en undersökning som SVT Sport har gjort.

Av 718 tränare angav drygt var femte att det är ganska vanligt eller mycket vanligt att det fanns föräldrar som pressade sina barn för hårt.

45 procent av de svarande angav också att det är ett ganska stort eller mycket stort problem.

Glenn Hysén har en lång och framgångsrik karriär bakom sig som fotbollsspelare i bland annat IFK Göteborg, Fiorentina och Liverpool. 

"Positiv hela tiden"

Nu ryter fyrbarnspappan ifrån mot föräldrar som hetsar sina barn. 

– Det är bedrövligt. Hade jag varit tränare så hade jag sagt till dem direkt: "Stick härifrån bara, du är inte välkommen hit någon mer gång om du håller på och tjatar på det sättet", säger han och utvecklar:

– Du ska bara stötta och vara gôrbra på läktaren – positiv hela tiden. Det är det som gäller. Stå inte och var en jävla besserwisser.

"Det är sjukt"

Föräldrar som pressar sina barn sätter även spår hos ledarna. 17 procent, drygt var sjätte tränare, uppger att de funderat på att sluta på grund av föräldrar som har betett sig dåligt.

Glenn Hysén berättar att han tror att föräldrarna hetsar sina barn på grund av sina egna tillkortakommanden. Att föräldrarna därför sätter press på sina barn för att bli så bra som möjligt.

– Det är sjukt, menar Hysén.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag