Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyséns desperata öljakt inför jul: ”Kommer jaga”

Ur arkivet: När det var dags för Hyséns svensexa förra sommaren lurades han av sin barndomsvän Teddy Markström klädde ut sig och kidnappade honom. Så här såg det ut då.
Glenn Hysén.
Foto: HENRIK JANSSON
Glenn Hysén och Sven-Göran Eriksson i Fiorentina 1988.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON
Foto: SHUTTERSTOCK

GÖTEBORG. Glenn Hysén, 61, är lite irriterad och mycket törstig. 

Ölsorten han har varit med och tagit fram säljer slut för snabbt. 

– Jag ska ha två backar före jul. Så är det bara, annars kommer jag att jaga bryggeriet, säger fotbollslegendaren med ett skratt. 

I somras lanserade det lilla bryggeriet Odd Islands i Lindome utanför Göteborg en ny öl i samarbete med Glenn Hysén och hans podd ”Göttänna” och komikern Niklas Andersson.

– Den smakar lite mer och är lite dyrare, det är inget vanligt jävla blask. De kan ju sitt jobb, de gubbarna. Men det är tråkigt att de inte kan producera mer, för den tar ju slut hela tiden. De har bryggt mer fyra-fem gånger, men det räcker inte. Nu senast tror jag att den sålde slut på tre timmar. Bryggeriet har underskattat sig självt, säger Glenn Hysén. 

Vad dricker du om du inte får tag i någon? 

– Då håller jag väl mig till Åbro, Mariestad eller Eriksberg. De smakar inte skit, det gör de inte, men här känner man smaken lite mer. Sedan är jag ingen större ölkännare så där, jag satte ju ihop en tio-i-topp-lista en gång, men de smakar ju likadant allihop. Men en Göttänna-bira ihop med min nya jullåt ”Tomten eller?”... det kan inte bli fel, haha. 

”Aldrig varit med om det”

Peter Iwers, 45, delägare på Odd Islands, kommer med lugnande besked till Glenn Hysén. Lagret är precis tömt och i mitten av veckan beräknas produkten finnas för beställning på Systembolaget. 

– Vi kan inte göra mer än 2 000 liter åt gången, men nu har vi bryggt ikapp. Vi är ett litet bryggeri och kan inte brygga så mycket som man skulle vilja om det nu inte säljer. Men jag har aldrig varit med om att en öl säljer slut så snabbt. Senast såldes en pall på två timmar och tolv minuter, vilket tydligen är något slags rekord, säger Peter Iwers. 

”Monopol i det här landet”

Kan inte Glenn bara åka ut till er och hämta ett par backar nu när det verkar vara kris? 

– Haha, nej, vi får ju inte sälja direkt till privatpersoner. Det är monopol i det här landet. Han får hålla ut ett par dagar, säger Iwers. 

Allt-i-allo-profilen Glenn Hysén har annars inga större planer inför julen. Ett lugnt firande med de närmsta väntar. 

– Det är hakan uppåt som gäller. Man får se till att inte deppa ihop. Det är ett skitår, men det är inte mycket att göra åt. Man får försöka vara så go som möjligt, säger han.


LÄS MER:
Hysén om sitt förflutna: ”Drack öl varje dag”

LÄS MER: Hysén: ”Här har ni mina tio ölfavoriter”

LÄS MER: Hysén fast på afrikanska ön: ”Tillgång till bärs”

LÄS MER: ”För mig börjar semestern i baren på Landvetter” 


TV: Glenn Hyséns varma hälsning i coronatiderna

Hit kan du vända dig om du har alkoholproblem

■ Via din vårdcentral kan du få träffa en läkare och sjuksköterska och göra en hälsokontroll och få råd om hur du minskar ditt drickande. En del landsting har alkoholmottagning med specialister. Du kan även få hjälp via socialtjänsten.

Alkoholhjälpen.se erbjuder behandling via internet.

■ Via Alkohollinjen kan både du som vill ändra dina alkoholvanor och som anhörig få rådgivning per telefon, 020-84 44 48.

Anonyma alkoholister, Aa.se, har tolvstegsprogram och ordnar anonyma träffar över hela landet. De har särskilda träffar för kvinnor respektive män.

Källa: 1177.se