Liam Miller. Foto: GEOFF MARTIN / IMAGO SPORTFOTODIENSTLiam Miller. Foto: GEOFF MARTIN / IMAGO SPORTFOTODIENST
Liam Miller. Foto: GEOFF MARTIN / IMAGO SPORTFOTODIENST
Tobias Hysén Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TTTobias Hysén Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Tobias Hysén Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Tobias Hysén spelade tillsammans med Liam Miller under sin säsong i Sunderland.Tobias Hysén spelade tillsammans med Liam Miller under sin säsong i Sunderland.
Tobias Hysén spelade tillsammans med Liam Miller under sin säsong i Sunderland.

Hysén sörjer förre lagkamratens död

Publicerad

Liam Miller, 36, har gått bort efter sviterna av cancer.

Nu sörjer fotbollsvärlden den tidigare Manchester United-mittfältaren.

En av dem är tidigare lagkamraten Tobias Hysén, 35.

– Han var alltid glad och fick en på bra humör, minns Blåvitt-stjärnan.

Det var natten mot lördagen som det chockartade beskedet kom: Fotbollsstjärnan Liam Miller har avlidit.

Den tidigare irländske landslagsmittfältaren drabbades i november av cancer i bukspottskörteln och somnade i helgen in till följd av sjukdomen.

Miller representerade under sin karriär storklubbar som Celtic, Manchester United, Leeds och Sunderland.

Hans karriär avslutades i amerikanska Wilmington Hammerheads 2016.

https://twitter.com/hysentobias/status/962414104177725440

Tobias Hysén: ”Är jättetragiskt..”

En av hans gamla lagkamrater som nu sörjer det tragiska beskedet är IFK Göteborgs anfallsstjärna Tobias Hysén. 35-åringen spelade med Miller under hans säsong i Sunderland 2006/2007.

– Det är jättetragiskt... Han var ett år äldre än mig.

– Jag läste att han hade blivit dålig men visste inte att det var så här illa. Det kom som en chock för mig, säger Hysén.

”Hade nära till skratt”

Hysén har tidigare berättat att hans säsong i Sunderland var jobbig privat, och en av anledningarna till att han valde att lämna klubben redan efter ett år. 

Miller var en av spelarna som han umgicks mest med.

– Han var en person som alltid var glad. Det fanns ett glatt gäng med irländare i laget som alltid höll igång och var väldigt roliga, jag tydde mig lite till dem under året. Jag ska inte säga att vi varit nära, vi har inte haft kontakt efteråt, men han var en person som fick en att le och hade nära till skratt.

Liam Miller blev 36 år.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag