Hysén Foto: Anders WejrotHysén Foto: Anders Wejrot
Hysén Foto: Anders Wejrot
Kjartansson Foto: Arve JohnsenKjartansson Foto: Arve Johnsen
Kjartansson Foto: Arve Johnsen

Hysén om rivalen: "Han kan bli farlig"

Publicerad

DUBAI. De lämnade Kina för allsvenskan.

Och både Vidar Kjartansson, 25, och Tobias Hysén, 33, siktar på SM-guld.

Men vem är den vassaste målskytten?

Det räckte med två år i Shanghai SIPG och 31 mål på 54 ligamatcher.

– Som spelare tror jag inte att tiden i Kina har påverkat mig så där jättemycket. Fotboll är fotboll var man än är i världen. Den biten är jag inte orolig för, säger IFK Göteborgs nygamle stjärna Tobias Hysén och fortsätter:

– Men som människa… jag vet inte, det märker man väl efter ett tag om man fått andra perspektiv på saker och ting. Men allt som allt tror jag inte att det är så stor skillnad

Möttes under tiden i Kina

I Kina mötte Hysén Malmö FF:s tilltänkte skyttekung Vidar Kjartansson, som under sin enda säsong i Jiangsu Suning smällde in nio bollar på 28 matcher.

– Han är relativt bra på det mesta. Duktig i boxen. Bra med båda fötterna och jobbar hårt. En typisk straffområdesspelare. Med lite flyt och en bra försäsong kan han bli farlig. Man får absolut se upp med honom, säger 33-åringen

Känner till ligan

Vem av er är den bäste målskytten?

– Det är nog hugget som stucket. Men jag känner bättre till den svenska ligan, förhoppningsvis.

Hur viktig är skytteligan?

– Jag försöker att göra mål i varje match, den inställningen har jag alltid haft som forward. Jag är mer motiverad än någonsin, sedan får vi se hur långt det räcker

Har mer pengar

Islänningen Kjartansson tröttnade på alla långa resor i Kina. Dessutom tror han att hans EM-chanser är bättre i Europa.

– När vi hade bortamatcher kunde man vara borta i tio dagar i streck. Sen beror det givetvis på var i Kina man bor. Vissa städer är skit men andra är bättre. Företag köper spelare till klubbarna och det enda de bryr sig om är att sälja tröjor. Och för mig är det bättre att vara i en riktig fotbollsmiljö och inte i någon slags uppvisningsmiljö, säger Kjartansson.

Hur bra kvalitet håller den kinesiska ligan?

– Fotbollen är ganska bra och den blir ännu bättre. Jag tycker att den är bättre än den norska ligan, till exempel.

Men det är bra pengar?

– Absolut. De är svåra att motstå. Det har mer pengar än i de flesta ligor.

Vad vet du om konkurrensen i allsvenskan?

– Jag känner till Tobias Hysén och Rosenberg. Jag vet inte namnen på så många andra men det finns säkert bra anfallare i ligan.

 Vem är den vassaste målskytten av dig och Hysén?

– Vi är olika som spelare Han har sina styrkor och jag har mina. Han kan vinna skytteligan men jag kan också göra det.

Markus Wulcan
Markus Wulcan
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag