Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hysén om Östersund: "Det börjar bli tjatigt"

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND. Andra raka förlusten.

Men Tobias Hysén – tillbaka i startelvan för Blåvitt – var inte speciellt modfälld efter förlusten i Östersund.

– Det börjar bli lite tjatigt att de ska skjuta långskott i krysset, säger han.

Ett drömmål av Curtis Edwards och ett annat av Saman Ghoddos – som kanske Pontus Dahlberg borde ha tagit – räckte för att besegra IFK Göteborg på söndagen.

Mix Diskerud reducerade, men någon kvittering mäktade gästerna inte med.

Efter matchen valde Tobias Hysén, tillbaka i startelvan efter att ha varit bänkad mot Hammarby, att lyfta fram det positiva i lagets insats.

– Det börjar bli lite tjatigt att de ska skjuta långskott i krysset. Det är tredje gången. Första året var det Mukiibi, nu är det Edwards två år i rad. Det är svårt att vinna matcher då. Sedan kan man alltid förhindra det genom att kliva upp men man hinner inte alltid det. Det är två bra mål, säger han.

Poya Asbaghi sa att du hade kommit in i omklädningsrummet och poängterat att ni behöver fortsätta med det ni gör nu för att få med er resultaten.

– Man kan aldrig vara nöjd när man förlorar matcher, men nu är det två förluster som skulle kunna gå lite hur som helst. Östersund är spelförande på ett annat sätt än vad Hammarby var, men vi får han matchplan där vi styr dem mot ett visst håll och tvingar fram ett spel hos dem. Det gör vi hyfsat bra. Men vi som spelare och ledare kan inte stirra oss blinda på 2-1. Det går inte. Vi har en ny match om fyra dagar. Vi måste titta på vad vi har gjort bra och kan göra bättre. Vårt passningsspel är bättre i dag än i de andra två matcherna, säger han.

– Och: Vi måste göra mål på chanserna. Elias har ett jätteläge, jag har ett jätteläge. Det är så det är nu. Det blir för mycket avslut som går rätt på eller utanför. Kan vi fixa till det kommer känslan vara bättre. Som det är nu har vi en bit kvar.

"Tror stenhårt på det"

Förlusten innebär att Blåvitt står kvar på tre poäng efter tre omgångar. Laget vann premiären borta mot Trelleborg med 3-1, men föll sedan hemma mot Hammarby efter ett sent avgörande mål av Jiloan Hamad.

Hysén menar dock att laget inte har råd att stressa upp sig över de uteblivna poängen.

– Tålamod är ett ord man kan slänga sig med. Kraven och förväntningarna måste finnas där. Tålamod är mest för oss. Vi måste ha tålamod, vi kan inte efter fyra månader få panik och börja gå åt ett annat håll. Då får vi börja om igen. Jag är helt övertygad om att om vi jobbar vidare på det sättet vi gör och utvecklar det spelet, då kommer vi att vinna fler matcher än vi förlorar, säger han.

– Men jag förstår också att det finns en yttre påverkan på spelare och ledare, från styrelse, fans och alla. Vinsterna måste komma så klart. Men jag vill kunna fortsätta jobba på det här sättet. Jag tror stenhårt på det. Kan vi bli skarpare i båda ändarna av planen och utvecklas i det kommer vi att vinna fler matcher än vi förlorar.