Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hysén hyllas: "Har gjort det väldigt bra"

<p>"Jag hade inte gått och lagt mig och gråtit om jag inte gjort mål, jag är för rutinerad för att hänga upp mig på en match. Men det är klart att det alltid är kul att göra mål, det är det ju", säger Tobias Hysén efter segermatchen.<br></p>Foto: Tommy Holl

FALKENBERG. Han fixade en straff, gjorde ett mål – och skapade stort, blåvitt premiärjubel.

Tobias Hyséns återkomst till allsvenskan slutade med succé.

– Det är alltid kul att göra mål, det är det ju, säger han.

Efter två år i Kina återvände Tobias Hysén till svensk fotboll.

Han gjorde det med besked.

I den fartfyllda premiären mot Falkenberg var 34-åringen inblandad i det mesta i IFK Göteborgs anfallsspel – inte minst när han låg bakom straffen som Mads Albaek gjorde 1–0 på.

En situation som blev omdiskuterad.

– Det är en situation där jag går mot bollen. Han kommer ut och kastar sig med händerna, sedan går det fort, säger Tobias Hysén.

– Om det är jag som drar foten i backen eller om det är han som touchar mig vet jag inte. Helt klart är att jag inte kan stå upp i alla fall.

"Var inte på honom"

FFF-målvakten Otto Martler:

– Känslan var att jag inte var på honom. Samtidigt ger jag honom möjligheten att göra som han gör. Jag klandrar inte honom, det är en rutinerad anfallare.

Hysén-succén fortsatte.

I andra halvlek, fint framspelad av Sebastian Eriksson, tryckte han själv in 2–0 – med högerdojan. Därefter fortsatte han fram den stora, blåvita klacken för att skrika ut sin glädje.

Målet var Tobias Hyséns första i allsvenskan på 915 dagar.

– Jag kommer ut i vänsterläge på kanten och försöker lägga upp bollen för att komma in och skjuta med högern. När backarna ska täcka skott går de ofta isär med benen lite och då går det att skjuta tillbaka den. Nu får bollen en liten touch som kanske ställer målvakten lite. Men det tar jag i dag…, säger Tobias Hysén.

Hysén var glad

Han var glad efteråt, Blåvitt-anfallaren.

– Jag hade inte gått och lagt mig och gråtit om jag inte gjort mål, jag är för rutinerad för att hänga upp mig på en match. Men det är klart att det alltid är kul att göra mål, det är det ju, säger han.

Blåvitt-tränaren Jörgen Lennartsson var märkbart nöjd med det Tobias Hysén presterat.

Såväl i går som under de månader som gått sedan han kom tillbaka.

– Det blir väldigt mycket fokus på "Tobbe" och hans comeback i Blåvitt. För mig handlar det att han gör ett stenhårt jobb för laget på varje match och varje träning. Jag har varit nöjd med "Tobbe" hela tiden, oavsett om han gjort mål eller inte. Han har gjort det väldigt bra, säger Jörgen Lennartsson.