Blåvitt hämtade upp 0–2-underläge mot Midtjylland i Tobias Hyséns comeback. Foto: Nils Jakobsson / BildbyrånBlåvitt hämtade upp 0–2-underläge mot Midtjylland i Tobias Hyséns comeback. Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Blåvitt hämtade upp 0–2-underläge mot Midtjylland i Tobias Hyséns comeback.

 Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
Mads Albaek blev tvåmålsskytt. Foto: Robin AronMads Albaek blev tvåmålsskytt. Foto: Robin Aron

Mads Albaek blev tvåmålsskytt.

 Foto: Robin Aron
Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson. Foto: Michael ErichsenBlåvitts tränare Jörgen Lennartsson. Foto: Michael Erichsen

Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson.

 Foto: Michael Erichsen

Hysén-effekt i Dubai: Två mål på två minuter

Publicerad

GÖTEBORG/DUBAI. Med Tobias Hysén på planen gjorde Blåvitt två mål på två minuter.

Men några fler försök från elva meter blir det inte.

– En perfekt början för mig, men det får räcka med straffar nu, säger Tobias Hysén.

Den danska ligatrean Midtjylland, som möter Manchester United i 16-delsfinalen av Europa League om drygt två veckor, ställde över flera av sina ordinarie spelare i träningsmatchen mot IFK Göteborg.

Trots det var det klasskillnad i första halvlek.

Midtjylland tog ledningen efter 25 minuters spel sedan Michael Andersson styrt in 1–0 från snäv vinkel och utökade till 2–0 på straff genom Jakob Poulsen i den 37:e minuten.

Blåvitt hade bitvis stora problem med försvarsspelet i första halvlek och danskarna hade även bud på ett 3–0-mål i slutminuterna, men 2–0 stod sig halvleken ut.

Hysén-comeback

I den 74:e minuten bytte Lennartsson in Tobias Hysén – som inte hade spelat i den blåvita tröjan sedan hösten 2013.

Hysén hade inte varit på planen i en minut innan Blåvitt kunde reducera. Mittfältslöftet Patrik Karlsson Lagemyr rullade ut bollen till Mads Albaek som stänkte in 1–2-målet.

Blott två minuter senare kom även kvitteringen. Victor Sköld ordnade straff, som Mads Albaek hur säkert som helst förvaltade till 2–2.

– Vi ryckte upp oss rejält och gjorde två mål när "Tobbe" kom in. Han var delaktig i det första och indirekt i det andra också, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Men tvåmålsskytten Mads Albaek invänder:

– Han får för mycket ros nu, "Tobbe"! Efter mitt mål sa han: "Det var bra att jag kom in" (skratt). Nej, men det är bra att han har kommit hit. Det är en bra spelare med hög status i klubben.

Så spelade Blåvitt

Matchen gick till straffar där Blåvitt till slut drog det längsta strået. Haitam Aleesami avgjorde tillställningen. Men Hysén brände sin.

– Det ska ju vara världens enklaste grej, men det har låst sig för mig. Det är någon mental grej. Nu blir det inga fler, det är ju ingen idé eftersom jag missar hela tiden.

Tobias Hysén var annars nöjd med comebacken.

– Man ska inte dra för stora växlar av det här, men det är bra att vi inte förlorar. För mig var det en perfekt start med 20-25 minuters spel. Nu ska jag träna ännu hårdare så att jag kommer i gång på riktigt.

Finns EM i ditt bakhuvud?

– Inte just nu. Men det är klart, gör jag 15 mål under våren finns det väl alla möjligheter. Men först måste jag orka spela 90 minuter med Blåvitt.

Blåvitts startelva:

John Alvbåge – Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Tom Pettersson, Haitam Aleesami – Martin Smedberg-Dalence, Sebastian Eriksson, Mads Albaek (81), Sören Rieks (46) – Prosper Kasim (46), Gustav Engvall (74)

Inhoppare:

Victor Sköld (46), Patrik Karlsson Lagemyr (46), Tobias Hysén (74), Lawson Sabah (81)

 

Getingbetygen

John Alvbåge 4

Adam Johansson 2

Mattias Bjärsmyr 2

Tom Pettersson 2

Haitam Aleesami 2

Martin Smedberg Dalence 2

Sebastian Eriksson 3

Mads Albaek 4

Sören Rieks 2

Prosper Kasim 2

Gustav Engvall 2

 

Avbytarna:

Victor Sköld 2

Patrik Karlsson Lagemyr 3

 

Utropstecknet

Tobias Hyséns comeback, förstås. Blåvitt lyfte direkt när han kom in, trots att han är en bit efter med träningen. Det här kan bli bra på sikt.

 

Frågetecknet

Det såg mer än lovligt tamt ut vid första baklängesmålet. Varken Tom Pettersson eller Adam Johansson imponerande i den sekvensen.

 

Hector Junelind
Hector Junelind
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag