Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hysén: "Då kommer jag ringa Blåvitt direkt"

Tobias Hysén i IFK-tröjan.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Nils Petter Nilsson

GÖTEBORG. Tobias Hysén kan komma att tvingas lämna kinesiska Shanghai SIPG.

Enligt sajten modernghana.com är klubben bara detaljer från att göra klart med anfallsstjärnan Asamoah Gyan.

Det skulle innebära att en annan utländsk spelare måste bort.

– Om det blir jag så kommer jag att ringa Blåvitt direkt, det är inget att hymla om, säger den 33-årige målkungen till GT.

Shanghai SIPG ligger tvåa i tabellen och man har en Tobias Hysén i superform. Den ex-blåvite anfallaren ligger tvåa i hela skytteligan med sina elva mål på 17 matcher.

I våras skrev 33-åringen på ett nytt tvåårskontrakt med klubben, som enligt uppgift ger honom 14 miljoner kronor per säsong.

Nu kan dock Hyséns tid i Kina vara över tidigare än förväntat.

Skickade sms till "Svennis"

Enligt sajten modernghana.com är Shanghai bara detaljer från att göra klart med ghananske anfallsstjärnan Asamoah Gyan, 29.

– Jag vet inte om det är klart än, men jag har ju hört att det är på gång, säger Hysén, som berättar att han tidigare under dagen skickade ett sms till sin svenske tränare Sven-Göran Eriksson för att ta reda på vad som händer.

– Sedan när vi sågs så tog "Svennis" ett snack med mig och Jean (Evrard Kouassi) och sa helt enkelt att vi kommer att få veta om något händer, säger den före detta Blåvitt-profilen.

"Jag har spelat bra"

Hysén menar dock att spekulationerna inte är något som stör honom nämnvärt.

– Jag fokuserar på fotbollen och orkar inte gå runt och tänka på vad som kan hända hit och dit. Om Gyan nu kommer in i laget måste ju någon avregistreras – och då får man helt enkelt se vem det blir, menar han.

Hur säker känner du dig på att få vara kvar?

– Jag tycker att jag har spelat bra, laget ligger bra till i tabellen och jag ligger tvåa i skytteligan. Man kan aldrig vara säker på något, men jag är nöjd med vad jag har levererat.

"Då får de köpa ut mig"

Hysén menar att det är logiskt att blir spekulationer kring honom då Shanghai bara spelar med en anfallare – vilket både han och Gyan är – samt att göteborgaren är en av de utländska spelarna.

– Jag tänker inte acceptera att sitta på bänken som det är nu. Det hade varit en annan sak om jag inte levererat den senaste tiden, säger han och fortsätter:

– Då får de köpa ut mig, vilket jag inte direkt kommer att gråta över. Allt sådant där får man ta tag i där och då – om det nu ens blir av. Sådant här blir lätt lite uppförstorat.

Ringer Blåvitt direkt

Om Gyan skulle bli klar och Hysén då bli utköpt, så vet den 33-årige landslagsmeriterade anfallaren i alla fall vad det första han gör är:

– Om det blir jag så kommer jag att ringa Blåvitt direkt, det är inget att hymla om. Sedan måste det ju finnas en vilja från deras sida också och en plats i laget för mig, menar han.

Men du har inte haft någon kontakt med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren de senaste dagarna?

– Nej, det har inte funnits någon anledning. Det var länge sedan vi talades vid.

Har knäproblem

Hur tänker du kring att den här situationen uppstått så snart efter att ni skrev på det nya tvåårskontraktet?

– Ja, det var nog ingen som trodde att det här skulle hända nu, men om klubben vill byta ut mig mot en annan spelare så är det fine med mig – då får man ju bara styra upp saker och ting efter det.

Hysén har på senare tid haft lite problem med en knäskada – och lär stå över morgondagens cupmatch.

– Egentligen är det två, tre veckor rehab som gäller för en sådan här grej, men det är en viktig period för oss nu. Jag får ta det vid nästa uppehåll om några veckor, säger Tobias Hysén.