Tobias Hysén har gjort fyra mål på lika många träningsmatcher i år. Foto: LUDVIG THUNMANTobias Hysén har gjort fyra mål på lika många träningsmatcher i år. Foto: LUDVIG THUNMAN
Tobias Hysén har gjort fyra mål på lika många träningsmatcher i år. Foto: LUDVIG THUNMAN
Tobias Hysén är laddad från start i år. Foto: LUDVIG THUNMANTobias Hysén är laddad från start i år. Foto: LUDVIG THUNMAN
Tobias Hysén är laddad från start i år. Foto: LUDVIG THUNMAN

Hysén är redo för kompismatchen

Publicerad

Han har redan gjort fyra mål i år i.

Men Tobias Hysén, 34, är sugen på mer. 

Med sex veckor kvar till allsvenska premiären mot Malmö öppnar Hysén och Blåvitt tävlingssäsongen med cupmatch mot kompisen Hannes Stillers, 36, Ljungskile.

– Det är bra med tävlingsmatcher tidigt på säsongen, säger Blåvitts skyttekung.

Häcken möter Norrtälje på bortaplan i årets första cupmatch.

Men Bravida arena används ändå för cupspel eftersom det är där som Blåvitt tar emot Ljungskile.

Och de blåvita trivdes på Häckens konstgräs när de tränade där dagen före årets första tävlingsmatch.

Körde med målvakterna

– Det blir lite skillnad att köra utomhus, det blir lite mer på riktigt. Men vi har det bra som kan välja mellan att köra ute eller inne, säger Tobias Hysén, som varit med på många pass i inomhusarenan i Kviberg den här vintern.

Han var en av de sista att kliva av planen. Stod kvar länge och körde med målvakterna. 

– Det känns bra i kroppen. Förra året kom jag in i laget sent, nu känns det bra att ha fått vara med på en hel försäsong. Man blir mentalt starkare när man vet att man är ordentligt förberedd, säger Hysén.

Måste upp i fokus

Det återstår sex veckor tills Malmö FF kommer till Ullevi för den allsvenska premiären. Ändå går säsongen in i ett nytt skede i och med lördagens cupmatchen mot Ljungskile.

– Det är klart att det är en tävlingsmatch. Cupmatcherna gäller en del, vi måste upp i fokus, kvalitet och allting, säger Tobias Hysén.

– Samtidigt är det en försäsongsmatch, det är sex veckor kvar till allsvenskan. Men det är bättre nu än hur det var förr i tiden när det inte var några tävlingsmatcher innan allsvenskan drog i gång. Nu måste vi vara förberedda tidigare.

Stiller är chef

Hur redo är ni för en tävlingsmatch?

– Självklart finns det mycket kvar att göra. Vi kommer inte att vara hundra procent fysiskt klara, men tillräckligt för att göra en bra match, säger han.

Den första cupmatchen skulle egentligen ha gått mot Ängelholm. Men skåningarna drog sig ur eftersom de på grund av sina stora ekonomiska problem ännu inte har tillräckligt många spelare.

Därför får IFK Göteborg möta division ett-laget Ljungskile, där Hyséns kompis och före detta lagkamrat Hannes Stiller är klubbchef.

– Det blev ju klart rätt sent, men det är klart att vi har pratat en del inför matchen. Det är en speciell match för honom. Han är chef där har och spelat här i flera år. Det blir nog kul för honom, säger Tobias Hysén.

Blåvitts träningsmatcher

28 januari: Sarpsborg (h) 0–1

1 februari: Sandefjord (h) 3–1

7 februari: Bröndby (Dubai) 2–2

11 februari: AIK (Dubai) 2–1

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag