Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen till Frölundatrion

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Joel Lundqvist.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Johan Sundström.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Henrik Tömmernes.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. VM-premiären är mindre än en månad bort.

I går var Tre Kronors förbundskapten i Göteborg och fick se Frölunda slå Brynäs med klara 4–0.

– Visst finns det platser (till VM-truppen) att slåss om, säger Rikard Grönborg.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Om mindre än en månad inleds hockey-VM i Tyskland och Frankrike.

Tre Kronors trupp är långtifrån spikad, men förbundskapten Rikard Grönborg säger att han redan har fått "sju-åtta" ja från NHL-spelare.

Hur många SHL-spelare som får plats i den slutgiltiga truppen beror mycket på hur många klartecken Grönborg får från svenskarna i NHL.

– Vi kör med öppna kort, det är inget att snacka om. Får vi loss hela World Cup-laget så blir det svårt för SHL- och KHL-spelare att slå sig in, men just nu har vi inte ett helt World Cup-lag, säger Rikard Grönborg när han gästar C Mores studio under SM-semifinalen mellan Frölunda och Brynäs.

– Vi talar om för spelare som har varit med  tidigare att det finns möjligheter att slå sig in, speciellt i matcherna vi spelar inför turneringen. Gör man riktigt bra ifrån sig blir det ju svårt för oss att släppa dem.

Såg Frölunda vinna med 4–0

I Frölunda är lagkaptenen Joel Lundqvist, SHL:s bäste back Henrik Tömmernes och lagets poängbäste forward i grundserien Johan Sundström aktuella för landslaget.

Grönborg, som fick se Frölunda utklassa Brynäs med 4–0 i den femte semifinalen, öste beröm över trion.

 

Rikard Grönborg om...

Joel Lundqvist: 

– Joel gör alltid jobbet! Och vad jag menar med det är att han slutför tacklingar och är jobbig att möta. Men sedan har han även ett bra spelsinne och är väldigt bra runt motståndarmålet. Dessutom är han en duktig tekare. Han är ett riktigt proffs, alltid förberedd och går ut och gör de minuter han ska riktigt bra. Man kan använda honom i många situationer.

 

Johan Sundström: 

– Det som verkligen sticker ut hos honom är hans spelsinne. Han är väldigt ofta rättvänd, vet var pucken ska vara och vet var han själv ska vara, både offensivt och defensivt. Han har en lite högre IQ än de flesta i SHL.

 

Henrik Tömmernes: 

– Hans spets är att han ska producera i en offensiv situation och prestera i powerplay när matcher står och väger. Jag tycker att Henrik har tagit stora steg den här säsongen. Han har varit en bärande spelare i SHL och det är kul att se.

Inför VM möter Sverige Ryssland i Stockholm den 27 april för att sedan åka till Tjeckien och ta sig an Tjeckien den 29:e och Finland den 30:e i Ceske Budejovice.

I VM-premiären den 5 maj ställs Tre Kronor mot Ryssland.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android