Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas: ”Kul att se honom smutsigare för varje dag”

Foto: Per Wiklund.
Foto: BILDBYRÅN

Med 44 poäng var Pelle Tarenius en av SSL:s verkliga succéspelare i fjol.

Det många inte vet är att han bara satsat på innebandyn i fem års tid.

Inför denna säsong är alla eniga: Forwarden kommer vara ännu hetare.

– Jag tror absolut att jag kommer göra fler poäng, säger 25-åringen från Nässjö.

 

Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play! Just nu endast 99 kronor första månaden - skaffa ditt konto här! 

Det är lika bra att låta lagkamraten och citatmaskinen Kim Ganevik få börja.

Det han är mest lyrisk över är något helt annat:

– Det är kul att se hur Pelle Tarenius anammat Mullsjö-identiteten. Vi är ett grisigt lag och han blir lite smutsigare för varje dag som går. Han var en snäll pojk när han kom. Nu har han blivit något annat.

Pelle Tarenius får givetvis svara direkt:

– Haha. Det kan säkert stämma. Jag kan märka det när det blir en situation på planen och jag plockar upp andragubben. Det kanske kommer från hockeyn. Sedan om jag är grisig… Jag är ju från en riktig bonnstad, inte Mullsjö men liknande. Men jag gillar det spelet, tycker det är skitkul. Det är så innebandy ska spelas. Jag är inte den största på banan men kommer jag in med rätt tajming och kraft kan jag flytta på vem som helst.

Slutade med hockey för innebandysatsning

Tendenser från hockeyn alltså.

För Pelle Tarenius var ju faktiskt en skridskokrigare tills han var i 20-årsåldern. Innebandy var mer en bisyssla.

– Jag spelade i Nässjö HC men helt plötsligt var det rätt många som la av, och gick till andra lag. Man märkte att hela a-laget var ett sjunkande skepp. Då kändes det rätt att lägga ner och satsa på innebandyn i stället. Det har jag inte ångrat och sedan blev det ännu roligare när man fick ställa in skorna i Nyhemshallen. Men jag tycker fortfarande hockeyn är sjukt kul. Att köra friåkning eller kolla någon match.

Publiken (ja, den som brukar vara där när inte en coronapandemi har världen i sitt grepp) har uppskattat Pelle Tarenius också. Hur han gick från en breddspelare till att säsongen 2018/19 göra 19 mål för att sedan i fjol bli en SSL-stjärna. 44 poäng och hans 30 mål var tionde mest i hela serien.

– Jag tror Pelle Tarenius blir vårt utropstecken i år. Han tar steg hela tiden och har en väldigt fin utvecklingskurva. Om han kan bli vår poängkung? Absolut. Det var han ju nästan i fjol, sa Mullsjö-tränaren Andreas Hedlund under sensommaren.

Tackar Andreas Elf för orden

Pelle Tarenius har en stark tro på sig själv och känner att utvecklingen går åt helt rätt håll. Att han nu kommer få en ganska stor press på sig själv att leverera trivs han bra med.

Han tackar också en speciell person: Tidigare Mullsjö-tränaren Andreas Elf.

– När jag kom till Mullsjö sa Elf: ”Vi kommer ha tålamod med dig. Du kommer få tid att utvecklas.” Det var jätteskönt att höra. Någonstans kommer utvecklingen säkert plana ut, men jag har inga tankar på att den ska göra det i år, säger 25-åringen.

Andreas Elf lämnade som huvudtränare i Mullsjö efter säsongen 2018/19.Foto: BILDBYRÅN

Blir det fler poäng i år?

– Det tror jag absolut. Det är färre matcher, men jag får ha det som mål. Sedan kanske man får ändra det.

Kan du slå Jan Zaugg i interna poängligan också?

– Det är att sikta ännu lite högre, haha. Han är ju helt otrolig. Jag kan sikta mot det, men jag blir inte ledsen om han hamnar före.

Superkedja som gjorde 150 poäng

Jan Zaugg är Mullsjös schweiziske trollgubbe som gjorde 60 poäng och utsågs till årets rookie förra säsongen. De två tillsammans med centern Sebastian Palmqvist var glödheta hela säsongen och skrapade ihop 150 poäng.

– Vi är tre stycken som gillar att ha bollen. När vi kom på att vi inte kunde ha den samtidigt blev det ännu bättre. Vi började lita på varandra och det är skönt att veta i ryggmärgen vad de andra kommer göra, säger Pelle Tarenius.

SSL-premiär mot Linköping i helgen. Hur många poäng blir det då?

– Svårt att säga. Så länge vi vinner spelar det ingen roll. Vår femma gör nog minst fyra poäng i alla fall.

Det finns bara ett ”problem” med att vara en trio. När man vill lira padel på fritiden.

– Vi umgås en del vid sidan av. Inte bara vi tre utan flera från laget. Så fort vi får chansen spelar vi golf eller padel. Jag spelar med ”Palle” i padeln. Janne får försöka lösa in någon annan från laget, säger Pelle Tarenius.

Mullsjö-Linköping börjar klockan 16.00 på lördag.

SportExpressen Play sänder den matchen och resten av SSL-säsongen på både herr- och damsidan.