Rasmus Lindgren är sugen på att spela för något av lagen i Göteborg. Foto: Jan Kanning / BILDBYRÅN
Rasmus Lindgren är sugen på att spela för något av lagen i Göteborg. Foto: Jan Kanning / BILDBYRÅN

Hyllad i Holland – nu vill han till Göteborg

Publicerad

Lagkapten, tvåmålsskytt och hyllad av 22 000 i sin avskedsmatch för Groningen.

Nu vill Rasmus Lindgren, 31, flytta hem – gärna till Göteborg.

– Klart att både Blåvitt och BK Häcken är intressant, säger han.

Landskronakillen har spelat utomlands sedan 2003 och representerat Ajax, Red Bull Salzburg och Groningen. I den sistnämnda klubben blev det sju säsonger, men nu är det alltså tack och hej.

– De ville förlänga med mig, men jag tackade nej. Mitt mål är allsvenskan där jag aldrig spelat. Jag är i riktigt bra form och vill komma hem till Sverige och prestera, inte bara spela av de sista åren. Jag har säkert fyra-fem år kvar, säger Rasmus Lindgren, som i söndags fick stående ovationer på Euroborg i Groningen.

"Lockas av trycket, inte pengarna"

– Det var en speciell dag. Vi har ju playoffspelet kvar, men det var sista seriematchen. Sjukt att få göra två mål då. Det har aldrig hänt i samma match innan. Jag är ganska populär i Groningen, så det känns fantastiskt.

31-åringen är i grund och botten central mittfältare. Men de senaste 1,5 åren har han varit mittback.

– Det är där jag är bäst och jag trivs otroligt bra på den positionen.

Hur viktiga är pengarna vid en hemflytt?

– Det är inte därför jag vill spela i allsvenskan, då hade jag tagit något annat. Jag lockas av trycket kring allsvenskan, inte pengarna. Det är mycket publik och bra drag. Men det ska komma en bra klubb och jag flyttar inte hem till vilket pris som helst. Det ska stämma. Jag utesluter inte att det blir något annat land, men jag vill hem.

Är det främst Skåne som är intressant?

– Där har jag inte så mycket att välja på ju. Jag lyssnar på allt och är öppen för det mesta. Men jag vill till ett bra lag.

"Vi har koll på honom"

Rasmus Lindgren gillar Göteborg och enligt GT:s uppgifter är BK Häcken, som behöver förstärka försvaret, ett fullt realistiskt alternativ. Skåningen finns även med på IFK Göteborgs lista.

– Två lag i Göteborg, klart att det är intressant. Men jag inser att allsvenskan nyligen har startat och lagen har sina trupper nu. Vi får se vad som händer. Det känns både spännande och roligt.

BK Häckens sportchef Sonny Karlsson är som vanligt inte överdrivet pigg på att prata om eventuella spelaraffärer.

"Jag gillar inte att kommentera spelare på det sättet" hälsar han i ett sms.

IFK Göteborg har gott om mittbackar. Men Mattias Bjärsmyr är sugen på ett nytt utlandsäventyr och korttidslånet Hjörtur Hermannsson är dyr att köpa loss från PSV Eindhoven i sommar.

– Vi tar bara in någon ny mittback om någon lämnar, säger sportchefen Mats Gren.

Är Rasmus Lindgren intressant?

– Ja, det är en bra spelare som vi har koll på.

Enligt GT:s uppgifter är dock FC Köpenhamns Mikael Antonsson, 34, först i kön.

– Det är bara Blåvitt som gäller i Sverige, sa han i vintras.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag