Hulthén hyllar: "Vår nya FN-ambassadör"

Martin Strömberg.
Foto: Robin Aron
Anneli Hulthén.
Foto: Anders Ylander

GÖTEBORG. Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén hyllar seglaren Martin Strömberg inför Volvo Ocean Race målgång i Frihamnen om två veckor.

– När han kommer hem efter nio månader kan han bli vår nya FN-ambassadör, säger Hulthén.

Hon är väldigt imponerad av Martin Strömberg, som leder det kinesiska teamet Dongfeng i Volvo Ocean Race.

– Jag blir så glad av att se Martin segla. När han kommer hem efter nio månader kan han bli vår nya FN-ambassadör. Han har levt med fransmän och kineser och klarat alla kulturella skillnader och språkförbristningar. Han verkar vara en väldigt lugn person, säger Anneli Hulthén under en pressträff inför Volvo Ocean Race.

Göteborg & co:s vd Camilla Nyman är inte sen att haka på hyllningståget. Hon hoppas att Martin Strömberg vinner Volvo Ocean Race.

"Trygg kille"

– Martin var uppe på mitt kontor när han var på väg ner till Lissabon. Han sade hej och berättade om läget nu och inför 2018 då tävlingen kommer tillbaka till Göteborg. Det är klart att hjärtat klappar lite extra för Martin som göteborgare, säger Nyman.

Är han en blivande FN-ambassadör som Anneli Hulthén säger?

– Ja, vem vet!? säger hon glatt. Det krävs både det ena och det andra för att få ihop den besättningen - med fransmän och kineser och så Martin mitt uppe i alltihop. Martin är en trygg kille som står stadigt och har positiv inställning till livet, säger vd:n.

Jan Gurander, koncernchef på Volvo som äger tävlingen, ser gärna Martin Strömberg som FN-ambassadör i framtiden.

– Absolut. Han har väldigt stora kvalitéer som människa. Han har personliga egenskaper som är jättepositiva i teamarbete. Vi ser också i intervjuer att han är en härlig människa. Det är jättekul att vi har en svensk ombord på en av båtarna i Volvo Ocean Race, säger Gurander.