Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hult riskerar att missa resten av vårsäsongen

"SVÅR SKADA". Niklas Hult blir borta på obestämd framtid med en lårskada. "Alla som vet något om det här säger att det är en svår skada att behandla", säger han till BT.
Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: Nils Petter Nilsson

Elfborgsstjärnan Niklas Hult, 23, kan missa resten av vårsäsongen på grund av en lårskada.

Nu väntar 4-6 veckors rehabilitering med ett speciellt träningsprogram, skriver Borås Tidning i dag.

- Det var total chock, jag var inte alls beredd på det här, säger Niklas Hult till BT.

Hult kände av skadan på baksidan av högra låret i en U21-match mot AIK för åtta dagar sedan. Han har gjort magnetröntgen som visar på en överansträngning i muskulaturen.

I förrgår skickades Niklas Hult till en specialist i Stockholm som undersökte låret. Det visades sig att en av de tre större musklerna på baksidan av höger lår bara är hälften så stark som motsvarande i vänsterbenet.

- Det känns som jag tränat som en idiot i snart sex månader, men att det kanske inte varit riktigt rätt. Alla som vet något om det här säger att det är en svår skada att behandla, berättar Hult för BT.

Fått specialprogram

Han har fått ett specialanpassat träningsprogram för de kommande fyra veckorna. Sedan blir det ett återbesök på kliniken i Stockholm.

Men Niklas Hult vill inte säga något om när det kan bli aktuellt med en comeback.

- Jag vågar inte tro något längre, det blir att börja om och skynda långsamt. Det är muskeln som har lurat mig flera gånger redan, och nu tänker jag ge den tiden som behövs.

Elfsborgstränaren Jörgen Lennartsson säger till BT att han lider med Niklas Hult som är en unik spelartyp, och hoppas att han snart ska vara tillbaka.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!