Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hoppet lever för Vänersborg – efter jätteknallen mot Saik

Tränaren Ari Holopainen. Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN
Robin Öhrlund var bra mot Sandviken borta. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Hoppet lever för IFK Vänersborg – efter en jätteknall borta mot topplaget Sandviken. 

Nu är det upplagt för en superrysare. 

– Herregud, vi har kämpat. Det är härligt att vinna, säger tränaren Ari Holopainen. 

IFK Vänersborg var mer eller mindre piskat att vinna redan mot AIK senast (1-6) inför det urtuffa bortamötet med topplaget Sandviken på fredagskvällen. 

I stället blev det alltså en högst oväntat seger mot Saik. Annars började det som väntat och hemmalaget gick fram till en 2-0-ledning efter två straffmål. 

– Feldömda. Ingen av dem var straff egentligen. Därför kände vi att det bara var att fortsätta köra, vi kunde ändå inte påverka det, säger Ari Holopainen. 

Första segern 2020 

Juho Liukkonen reducerade på straff innan Jesper Öhrlund slog in kvitteringen. Juho Liukkonen placerade in en straff till – och kort före full tid gjorde Robin Öhrlund 4-2 till IFK Vänersborg. Till slut blev det 4-3 – och två ytterst viktiga poäng att packa in i bussen. 

– Det känns jättehärligt. Herregud, vad vi har kämpat. Första segern 2020. Vi som lever i detta hela tiden har sett det i så många matcher... att vi gör jävligt bra prestationer i stora delar, men att vi faller ihop korta stunder och det har gjort att vi inte har kunnat vinna. Vi har inte orkat fajtas hela vägen, säger Ari Holopainen och fortsätter: 

– Men nu orkar vi i 90 minuter och gör det väldigt, väldigt bra. Det studsar äntligen vår väg och som vi behövde få självförtroendet tillbaka. 

Upplagt för drama 

Två matcher av grundserien återstår. IFK Vänersborg har två poäng upp till Sirius på säker mark och tolv mål sämre i målskillnad. Sirius tar i nästa omgång mot femman Västerås hemma medan IFK Vänersborg har åttan Vetlanda hemma. 

I sista omgången? Då åker IFK Vänersborg till Uppsala för att möta Sirius. 

– Nu lever det fortfarande. Det enda vi kan göra är att vinna våra matcher. Vi kan inte påverka något annat, säger Ari Holopainen.