Elin Landström spelar mot Rosengård på lördagen. Foto: ROBIN ARON
Elin Landström spelar mot Rosengård på lördagen. Foto: ROBIN ARON

Hon ser fram mot mötet med stjärnorna

Publicerad

Efter tre träningsmatcher börjar tävlingssäsongen för Göteborg FC.

Premiären är den tuffast tänkbara: Cupmatch mot Rosengård i Malmö.

– Jag tror att vi har goda chanser att vinna, säger vikarierande mittbacken Elin Landström.

Elin Landström är egentligen vänsterback. Det var som sådan hon blev uttagen i landslaget för två år sedan.

Men när GFC ställs mot Rosengård i svenska cupen spelar hon i mittförsvaret eftersom ordinarie mittbackarna Catrine Johansson och Beata Kollmats precis kommit tillbaka efter skador.

– Jag har spelat mittback i de senaste matcherna. Det är ett annorlunda spel, men nyttigt att prova det också, säger Landström.

Ställs mot stjärnorna

Som mittback kommer hon att ställas mot två av allsvenskans största stjärnor: brasilianska Marta och före detta Göteborgs-tjejen Lotta Schelin.

– Det ska bli riktigt roligt att möta både Lotta och Marta. Det är alltid roligt att spela mot så bra spelare, säger hon.

Som vänsterback är Elin Landström van vid att gå med upp i anfallen. Det är inte fallet när hon spelar i mittförsvaret.

– Jag följer inte med i offensiven långt upp. Men å andra sidan får jag ha mycket boll i uppspelsfasen, det är också roligt, säger hon.

En pågående process

GFC slog i senaste träningsmatchen Örebro med 4–3, samma lag som de möter i den allsvenska premiären 16 april.

Cupmatchen mot de regerande cupmästarna Rosengård blir ett nytt test på var klubben står två månader före seriestarten.

– Det blir inget slutgiltigt test, för vi har ju hela tiden en pågående process. Att möta Rosengård så här tidigt på året är också ett jättebra sätt för oss att fortsätta utvecklas. Men det ska bli spännande att se var vi står, säger Elin Landström.

Vill till landslaget

Om du jämför med förra året, var står ni då?

– Det känns som att många har tagit stora kliv, svarar hon.

Landström hoppas på en riktigt bra säsong för GFC. Men hon har också förhoppningar om att återta en plats i landslaget, där Peter Gerhardsson efterträder Pia Sundhage som förbundskapten efter EM i sommar.

– Självklart vill jag spela i landslaget igen. Oavsett vem som är förbundskapten vill jag vara med där, säger hon.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag