Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon överskuggade landslagsspelarna

Jenny Wikensten. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Det var åtta landslagsspelare på planen när Sävehof tog emot Skövde – men det var en spelare som är utanför truppen som dominerade matchen.

Jenny Wikensten var hundraprocentig i spelet och gjorde tio mål, när Sävehof vann med 34–18.

Tre landslagsspelare som imponerade

Jenny Alm

Niometerspelaren har tagit nya steg till den här säsongen och blivit en spelare med ett bredare register. Sedan Jamina Roberts lämnade har Alm fått ett större ansvar på sina axlar, ett ansvar hon gillar att bära. Bra klipp i skyttet framför allt i första halvlek.

Louise Sand

"Bara" tre mål, men Sand visade att hon blivit om möjligt ännu snabbare i år. 21-åringen har många alternativ i avsluten och har förbättrat försvarsspelet till den här säsongen.

Johanna Bundsen

Den av de tre landslagsmålvakterna i matchen som fick börja matchen på bänken. Kom in i mitten av andra halvlek och var till slut den som imponerade mest av målvakterna. Bjöd på flera frilägesräddningar.

... Och ett frågetecken bland landslagsspelarna:

Anna-Maria Johansson

Har så mycket i sig men visade stor tveksamhet och lämnade över ansvaret till andra. Hade dessutom många tekniska fel som gav Sävehof kontringsmål i första halvlek.

... Och här är en nykomling som snart tar plats i landslaget

Julia Eriksson

I landslagskonkurrensen på vänsternio har 20-åringen en bit kvar men Julia Eriksson har potential för att ta en plats i blågult så småningom. Riktigt bra klipp i skottet och totalt orädd i sina satsningar. Går hela tiden rakt på mål.

I våras var 26-åringen på väg att sluta med handbollen, men när Hanna Fogelström lämnade Sävehof för Frankrike och Partilleklubben erbjöd Jenny Wikensten en framträdande roll i laget satsade högerkanten vidare.

Att det var ett bra beslut visade hon i kväll. Sävehof sprang ifrån ett slarvigt Skövde och bäst på planen var Jenny Wikensten. Den dubbelhänta kantspelaren inledde med att missa en straff med högern – sedan var hon hundraprocentig med vänstern i resten av matchen.

"Väldigt roligt"

Med tio mål på tio avslut överskuggade hon planens åtta landslagsspelare.

– Väldigt roligt. Jag kommer inte ihåg om jag har gjort så många mål någon gång, i så fall var det väldigt länge sedan. Första läget var Cissi (Grubbström) nära att rädda, hade hon gjort det kändes det som hon lika gärna kunnat nolla mig. Nu fick jag ett övertag och det rullade på ganska behagligt, säger Jenny Wikensten.

Nästa vecka möter landslaget Island i dubbla landskamper, i Malmö och i Skövde. I den truppen saknas Wikensten men när elitseriespelarna ur den truppen samlas för en träningsdag i Partille i morgon är hon extrainkallad, tillsammans med Sävehofs Elin Karlsson och Elin Enhörning.

– Landslaget har två jätteduktiga spelare på min position. (Nathalie) Hagman som sprutar in mål i Danmark och Fogel (Hanna Fogelström) i Frankrike. Jag trivs bra här, säger Wikensten.

17 tekniska fel

Skövde stod för 17 tekniska fel i första halvlek och Sävehof straffade bortalaget varje gång, vilket gav 18–6 i paus. Andra halvlek spelade Partillelaget mest av, men Jenny WIkensten såg till att få sista ordet där också. Eller i alla fall näst sista, när hon hoppade in från kanten men lurade Cecilia Grubbström i Skövde-målet genom att spela in till en ren Sofia Tegstedt på linjen – nyförvärvet som kunde sätta sitt första mål i Partillebohallen i ett tomt mål.

– Det är något vi har tränat på men inte riktigt fått till, så det var skönt att den satt, säger Wikensten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!