Elin Karlsson. Foto: Carl Sandin
Elin Karlsson. Foto: Carl Sandin

Hon är snart tillbaka efter korsbandsskada

Publicerad

PARTILLE. 13 tjejer födda på 90-talet – och en 80-talist.

Men snart får Sävehofs mittnia Stine Lund Andreassen, 29, både sällskap och konkurrens av en till som är född på andra sidan 1990.

Elin Karlsson, 27, är förmodligen tillbaka om en dryg månad efter sin korsbandsskada.

– Med Elin tillbaka får vi en ny dimension i vårt spel, säger Stine.

När Sävehof besegrade bottenlaget Spårvägen med 30–20 presenterades en ny 18-åring för hemmapubliken.

Egna produkten Hanna Örtorp, som fyllde 18 fyra dagar före julafton, tog vilande Loui Sands plats som vänstersexa.

– Det är kjempegøy när det kommer in så unga tjejer i laget, säger Sävehofs norska mittnia. Jag kommer ihåg hur det var när jag kom in i A-laget första gången, det var väldigt roligt att få chansen.

När Hanna gjorde både sitt första och andra A-lagsmål i moderklubben njöt mittnian tillsammans med publiken, som stod för ljudliga ovationer.

Bland alla 90-talister på Sävehofs laguppställning sticker Stine Lund Andreasson ut med ett födelsenummer som börjar med 86.

Har du, som fyller 30 i år, ett extra ansvar att ta med din rutin ta hand om nya, unga tjejer som kommer upp?

– Stopp, nu ska vi inte dra i väg. Jag är bara 29, ha-ha. Men visst kan jag känna att jag vill hjälpa de unga in i laget, peppa dem lite extra så att de ska känna sig hemma så snart som möjligt, säger Stine.

Mot Spårvägen tog hon verkligen ett stort ansvar.

"Ska vara mål på straff"

När det stundtals gick lite trögt mot den särklassiga jumbon sprang den kvicka norskan rakt igenom vid några tillfällen och blev med sina fem mål Sävehofs bästa målskytt.

Däremot missade hon sina två straffar.

– Det ska vara mål på straff. Men deras målvakt gjorde bra räddningar, säger Stine Lund Andreassen.

Hon är lagets nästbäste målskytt (64 mål, därav 16 straffar) den här säsongen efter Julia Eriksson. Men när det gäller målgivande passningar är hon klart bäst i hela serien efter att ha spelat fram till 65 mål.

– Jag spelar mycket och har en sådan roll, då bör det bli många passningar, säger hon.

Men snart får Sävehof tillbaka Elin Karlsson, bäst i laget när hon drog korsbandet i slutspelet förra året.

Genom att växla Stine och Elin som mittnior får tränaren Henrik Signell helt andra möjligheter att variera spelet.

– Elin kommer förhoppningsvis tillbaka till hemmamatchen mot Vardar i Champions League. Då är det några veckor kvar till slutspelet, vilket ger henne tid att börja varva upp, säger Signell.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag