Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Högsbo: ”Vi har ändå alla chanser att bli mästare”

Högsbos Elin Fredrikson. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Stor dramatik och nära ny skräll. 

Men Högsbo Basket fick till slut ge sig mot Umeå. 

– Vi har ändå alla chanser i världen att ta hemma detta och har visat att vi är minst lika bra, säger Elin Fredriksson. 

Med 19 sekunder kvar ledde A3 basket från Umeå med 77-76 i Gothia arena i Göteborg. Hemmalaget hade bollen, men lyckades inte komma till avslut och till slut vann gästerna med 80-76. 

– En väldigt jämn och tuff match, vi spelade bättre i försvar i den här matchen än förra. Men de är fortfarande jättetunga under korgen och gör ett jättebra jobb. Vi har fortfarande lite svårt i anfall men kom till bättre avslut i dag, säger Umeås Sandra Hansson. 

Annars ledde nykomlingen under stora delar av matchen, men storfavoriten knappade sakta med säkert in och gick förbi med några minuter kvar. 

Sandra Hansson. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

– Vi gick över till zonförsvar och det gick lite bättre. De blev lite mindre aggressiva och vi hade bättre kontroll i försvaret, fortsätter Sandra Hansson, som är imponerad av stämningen i baskethallen i Göteborg. 

– Fantastiskt. Jag önskar att vi hade det så här hemma hos oss också. Visst har vi en bra publik, men jag vill att alla ska komma och stötta oss i nästa hemmamatch. 

Umeå: Vi är bättre tränade 

Vad tycker du om Högsbo som lag? 

– Jättekul att de är nykomlingar och går direkt till SM-final. Bra spelare, bra lag och bra coach. De gör det bra, men det som talar för oss är att vi är bättre tränade och sedan kan absolut rutinen spela in. Vi har fler erfarna spelare, men det behöver inte vara allt heller, säger Sandra Hansson. 

Högsbo, som slog ut Luleå som hade fem raka SM-guld, ledde som mest med 40-28. 

– Sedan blev vi stressade i anfallen och hade inget flyt med skotten. De springer på oss och så fort de gör det får vi problem, för de är så atletiska. Det blir tufft att få stopp på dem samtidigt som de har flyt med skotten, säger hemmalagets Elin Fredriksson. 

Elin Fredriksson mot Umeås Tiffany Brown. Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

A3 Basket har spelat SM-final fyra år i rad, Högsbo är som sagt nykomling i högstaligan. 

– Klart att det är mycket nerver som spelar in för vår del. Vi har ändå alla chanser i världen att ta hemma detta och har visat att vi är minst lika bra, säger Elin Fredriksson. 

Högsbo: Kan inte vara nöjda 

Systern Ida Fredriksson: 

– Vi spelade för att inte förlora i stället för att spela för att vinna. Umeå är ett bra lag, men vi har mer att ge och jag tycker att vi visar det fram till slutet, då var det lite för många borttappade bollar. 

Umeås Tiffany Brown och Högsbos Ida Fredriksson. Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon lyfter fram publikstödet i hemmahallen (1100). 

– Helt fantastiskt. De tittar inte bara på basket utan hejar och det är mycket tack vare vår speaker. 

Final nummer tre spelas i Umeå på måndag. 

– Vi har haft ett jättebra, men vi kan inte vara nöjda nu när vi har chansen att bli mästare, säger Ida Fredriksson.