Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Högsbo: ”Det är bara basket – och vi är bra”

Hanna Johansson och Högsbo flyger fram. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Högsbos Elin Fredrikson jublar med Ida Fredrikson. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Ingen hade besegrat A3 Basket från Umeå i slutspelet – men sensationslaget Högsbos segertåg rullar bara vidare. 

– Alla snackar om skräll hit och dit, men det är bara basket och vi är bra. Så känner jag, säger lagkaptenen Hanna Johansson, 30. 

Högsbo Basket från Göteborg är nykomlingar i högstaligan. I grundserien blev det en sjundeplats, och i slutspelet har laget överträffat alla förväntningar och mer eller mindre chockat hela basket-Sverige. 

Laget har slagit ut Luleå, som blivit svenska mästare fem år i rad, och nu är det alltså en glödhet finalserie mot A3 Basket som gäller. Umeålaget har imponerat stort hela säsongen och var skyhög favorit mot Högsbo inför den första matchen på hemmaplan. 

Högsbos spelare jublar. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Och trots en något trevande start från båda lagen tog Umeå kommandot och kopplade ett visst grepp, men gästerna såg till att avståndet aldrig blev för stort. Det var jämnt och svängigt in i det sista, men till slut kunde göteborgarna vinna med 68-63. 

– Det var väl lite finalnerver och vi kände lite på varandra i början, men vi hade pratat om att det skulle gå upp och ner under matchen och att vi skulle hålla huvudet kallt. Vi är mycket bättre i andra halvlek och det är riktigt kul att vi kan vinna på bortaplan, säger Hanna Johansson. 

”Bra amerikaner som tillskott”

– Vi har verkligen kört på. Jag har trott på laget från första början. Alla har steppat upp och visar verkligen hjärta. Och vi har bra amerikaner som tillskott till vår Göteborgsuppställning. 

Du låter inte så överraskad över att ni slår Umeå borta i första finalmatchen. 

– Alla snackar om skräll hit och dit… jag tror som sagt väldigt starkt på vårt lag och det har vi visat under säsongen. Visst, vi har haft våra dippar efter jul, men vi har ändå varit med hela tiden. Det är bara basket och vi är bra, så känner jag. Men att vinna mot Umeå borta är inte det lättaste, det är jäkligt starkt gjort. De har ju vunnit nästan allt hela säsongen. 

Basketfeber i Göteborg

Är ni plötsligt favoriter nu då? 

– Nej, de är fortfarande favoriter. Vi slutade ju sjua och de blev etta. 

På lördag rullar finalserien vidare i Göteborg och det är inget större fel på intresset i rikets andra stad. 

– Vi har ett jäkla stöd. Det har inte varit sådan baskethysteri i Göteborg på många år. Det har varit fullt på varenda slutspelsmatch och det är ett väldigt tryck på biljetterna. Det ska bli gott att spela hemma i stan igen, det ska det, säger Hanna Johansson. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!