Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hockeyspelare slogs ner – av supporter

Under den aktuella kvällen då supportern misshandlade Skövdespelaren ägde ytterligare två misshandelsfall rum, men de fallen kommer inte åklagare Caroline Nilsson gå vidare med.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

En man i 20-årsåldern från Mariestad åtalas nu misstänkt för misshandel av en ishockeyspelare i Skövde IK. 

Mannen nekar till brott.

Efter en träningsmatch mellan Skövde IK och Mariestad Bois i augusti blev en ishockeyspelare i Skövde IK misshandlad av en supporter i 20-årsåldern. Nu åtalas mannen. 

– Jag har väckt åtal gällande misshandel och jag kommer att yrka för skadestånd. Jag förväntar mig en fällande dom, säger åklagare Caroline Nilsson. 

I sin stämningsansökan skriver åklagaren att den misstänkte mannen ska ha brottat ner ishockeyspelaren till marken för att sedan sätta sig över honom och utdela flertalet slag och sparkar mot honom. Händelsen inträffade utanför Katrinhallen i Mariestad.

– Vi vet inte så mycket mer kring det just nu. Men jag tycker att det som hände var helt oacceptabelt. Händelsen är förfärlig och det hade kunnat sluta mycket värre, säger Hans Ljunggren, klubbchef i Skövde IK.

Hur var stämningen under kvällen? 

– Det var en vänskapsturnering. Men efter slutsignal började det kastas in ölburkar och flaskor i båsen. Det blev stökigt och en väldigt otrevlig stämning, säger Ljunggren. 


LÄS MER: Spelare misshandlad efter derbyt 

"Det är en gång för mycket"

Under kvällen var det två spelare från Skövde IK och en spelare från Mariestad Bois som misshandlades utanför ishallen efter matchen. Bråket ska ha startat efter att de misstänka supportrarna skrek glåpord mot spelarna när de joggade förbi utanför arenan. 

Enligt anmälningarna har en spelare blivit skallad, en annan slagen, nedsparkad på marken och sparkad. Den tredje fick motta sparkar mot benen. Denne lyckades slita sig loss och undkomma ytterligare misshandel. Samtliga misstänkta förnekar brott.

– Jag hoppas det var en engångsföreteelse, det har varit lugnt sedan dess. Men det är en gång för mycket. Jag hoppas det här får ett avslut nu så killarna kan få ro, säger Ljunggren. 

Huvudförhandlingarna kommer att äga rum i början av nästa år, enligt åklagare Caroline Nilsson.

– Jag har beslutat att inte väcka åtal i de andra fallen som berörde de andra spelarna, säger hon.