Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi njöt – det är en fantastisk inramning”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Historisk NHL-premiär i Göteborg.

Då besegrade New Jersey Devils Edmonton Oilers med 5–2 – efter att både Kyle Palmieri och Travis Zajac blivit tvåmålsskyttar.

– Hela laget spelade väldigt bra i dag, säger hjälten Palmieri.

Aldrig tidigare har en NHL-match spelats i Göteborg och Scandinavium.

Men i kväll var det dags när New Jersey Devils ställdes mot Edmonton Oilers i premiären.

Och det var New Jersey som skulle se till att få med sig de två poängen.

Detta efter att man  inom loppet av en minut och nio sekunder gått från 1–1 till 3–1 i andra perioden.

Devils vann premiärmötet i Göteborg

En av Devils mest framträdande spelare var Kyle Palmieri som gjorde två av målen. Men även Travis Zajac blev tvåmålsskytt efter att han i början av tredje perioden gjort 4–1 för New Jersey.

Edmonton kom tillbaka något i slutskedet av matchen och reducerade till 4–2 genom tyske stjärnan Leon Draisatl, men närmare än så kom man inte.

Stefan Noesen fastställde slutresultatet när han skickade in 5–2-pucken i tom målbur.

Två poäng av superstjärnan

Edmontons superstjärna Connor McDavid spelade fram till båda Edmontons mål under kvällen. Men var ändå besviken efteråt.

– Vi gjorde några bra saker i den tredje perioden, men det är inte bra när vi släpper in 1-4. Jag gjorde några bra saker och några dåliga. Det är så det är i den första matchen, säger McDavid. 

På planen fanns tre svenskar i form av Oilers backduo Adam Larsson och Oscar Klefbom, men också Devils Marcus Johansson. Samtliga tre gick poänglösa från matchen.

– Det var en väldigt cool känsla, man kände det direkt från första minuten. Det är en cool grej att komma hit och spela framför familj och vänner på plats, säger Marcus Johansson.

Adam Larsson kunde också se glädje i upplevelsen, även om resultatet inte var som önskat.

– Inramningen i dag var fantastisk, alla har gjort ett fantastiskt jobb. Jag hoppas att de fortsätter att ta NHL-matcher till Sverige, säger han.