Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Uppskattar att jag fortfarande får hålla på”

Joel Lundqvist i samtal med Mattias Norlinder under träningen.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Jeol Lundqvist var på glatt humör. Här med Simon Hjalmarsson och Nicklas Lasu.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Joel Lundqvist.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Jan Mursak är tillbaka i Frölunda.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Efter en minst sagt lång försäsong är Frölunda äntligen tillbaka på is igen.

För Joel Lundqvist, 38, innebär det 21:a säsongen som elitspelare. 

– Jag uppskattar verkligen att jag fortfarande får hålla på, särskilt i den här åldern... Det är ju faktiskt en ganska hög ålder, säger han och skrattar. 

Efter en abrupt avslutad säsong i våras har det varit en rekordlång försäsong för SHL-lagen. 

Under tisdagen tog Frölunda sina första efterlängtade skridskoskär under ledning av lagkaptenen Joel Lundqvist. 

– Det är kul att vara i gång igen. Sen är det alltid speciellt. Man har en bild i huvudet av hur saker och ting ska utföras, men man inser ganska snabbt att det tar ett par veckor innan grejerna sitter med timing och sånt, säger Joel Lundqvist. 

Var det extra speciellt just i år med tanke på läget?

– Både och. Det finns bland oss hela tiden och vi pratade imorse om att vi måste fokusera på det vi ska göra. Sen är det klart att det är lite nya rutiner och allt med säkerhet och hur vi rapporterar saker och ting. Vi har det omkring oss hela tiden, men det gäller samtidigt att kunna fokusera på att prestera och träna bra här framåt. 

Känner du ett extra sug nu?

– Det är klart att det var väldigt längesen man spelade match och särskilt inför publik. Man känner verkligen hur mycket man saknar det när det går så lång tid. Det blir ett moment som fattas när det är tomma läktare, men alternativet att inte spela alls är ju ännu sämre. 

Gör sin 21:a elitsäsong

Några åskådare var det inte heller på ispremiären, som annars brukar locka till publikfest i Frölundaborg. 

– Man har landat i den lilla bubblan att det är det här som gäller här och nu. Vi får köra på och hoppas att det lättar framöver och att publiken får komma tillbaka till arenorna. 

Joel Lundqvist går nu in på sin 21:a säsong som elitspelare. Några problem med motivationen är det dock inte tal om.

Känner du fortfarande samma hunger som för 20 år sedan?

– Ja, men det tycker jag! Jag uppskattar verkligen att jag fortfarande får hålla på, särskilt i den här åldern.. Det är ju faktiskt en ganska hög ålder, haha. Jag är väldigt hungrig på en ny säsong. 

Nyförvärvet deltog: ”Var tufft”

Även nyförvärvet Jan Mursak deltog under tisdagens träning. Mursak presenterades i våras men anslöt till laget så sent som i helgen. 

– Jag känner mig glad och spänd över att vara tillbaka. Jag har verkligen sett fram emot den här dagen. Redan när jag stack förra gången så hade jag en känsla av att det inte var sista gången, att jag skulle komma tillbaka. Så jag är glad över möjligheten att få komma tillbaka och tillbringa de tre kommande åren här, säger Jan Mursak. 

Hur var första träningen?

– Det var tufft. Jag har inte åkt skridskor sedan i början av mars. Sen hade jag ny utrustning och allt sådant, så man var lite ringrostig. Vissa killar här har ju kunnat köra under sommaren. Men ge mig den här och nästa vecka så är jag inne i det. 

 

LÄS MER: ”Han gör ofta samma saker – han är extrem”