Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Göteborg snuvas på JVM

Sverige deppar efter finalförlusten 2018Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Det blir ingen JVM i ishockey i Göteborg 2022. 

Mästerskapet att hållas i Kanada de kommande åren. 

I stället får Sverige arrangera mästerskapet 2024. 

Enligt grundplanen skulle JVM hållas i de två kandensiska städerna Edmonton och Red Deer den här vintern, för att vintern 2021/22 att hållas i Göteborg. 

Men så blir det inte. Tv-kanalens TSN:s expert Darren Dreger var först med att berätta att planerna revideras på grund av coronapandemin. 

Nu kommer JVM att hållas i Edmonton, där det redan finns en så kallad coronasäkrad ”bubbla”. För att därefter hållas i Edmonton och Red Deer nästa vinter. 

Sverige får JVM 2024

Så Göteborg får vänta på sin chans att arrangera mästerskapet. Kanske får de göra det 2024, då får Sverige chansen att arrangera på nytt. 

– Vi har all respekt för det här läget som påverkar hela världen och internationell ishockey. Vi hade självklart velat stå för arrangemanget som planerat redan nästa år men ser nu fram emot en riktig hockeyfest säsongen 2023/2024 i stället. Vi ser framför oss att kunna genomföra det här arrangemanget tillsammans med Göteborg som planerat men med två års förskjutning. Vi har redan i dag ett bra samarbete med Göteborg och hoppas fortsätta på samma sätt, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet.