Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så ska Dahlin skyddas i JVM

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hajpen kring Rasmus Dahlin är redan nu monumental - och i JVM kan den komma att bli än större när allas blickar kommer vara riktade mot supertalangen.

Förbundskapten Tomas Montén är förberedd på uppståndelsen och kan berätta att landslaget har en plan för Rasmus Dahlin. 

– Vi kommer ta några smarta beslut när det gäller honom, säger Montén.

Rasmus Dahlin tippas gå som etta i sommarens draft, så när Juniorkronorna åker till Buffalo för JVM i mellandagarna och samtliga de 31 NHL-lagen finns på plats så kommer uppståndelsen kring supertalangen att vara enormt.

Hajpen har visserligen varit stor kring honom sedan över ett år tillbaka, men med draften bara ett halvår bort kan hajpen under JVM-veckorna bli än större.

Nu kan Tomas Montén berätta att Juniorkronorna är förberedda på det, och att man har förberett en plan för Dahlin på hur de ska hantera all uppståndelse kring honom.

 

LÄS MER: Alexander Nylander kan stoppas från JVM

 

– Vi har en plan för alla våra spelare, men det är klart vi vet att det är ett stort intresse för Rasmus. Vi kommer ta några smarta beslut när det gäller honom, säger Montén och fortsätter:

– Det ska vi göra för att kunna maximera honom och ge han alla förutsättningar för att spela bra ishockey. 

"Har växt ut till en komplett back"

När truppen till JVM i dag presenterades så var Dahlin den första utespelaren att presenteras, och Montén talade då om backens viktiga roll i laget.

– Kanske inte så överraskande att han är uttagen. Var med i fjol, fick en bra resa då i JVM som sjunde back. Gjorde avgörande offensiva situationer då och var en joker som växte med uppgiften. Har växt ut till en komplett back. Han ska vara en ledande spelare för oss".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!