Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Så ska Dahlin skyddas i JVM

Publicerad

Hajpen kring Rasmus Dahlin är redan nu monumental - och i JVM kan den komma att bli än större när allas blickar kommer vara riktade mot supertalangen.

Förbundskapten Tomas Montén är förberedd på uppståndelsen och kan berätta att landslaget har en plan för Rasmus Dahlin. 

– Vi kommer ta några smarta beslut när det gäller honom, säger Montén.

Rasmus Dahlin tippas gå som etta i sommarens draft, så när Juniorkronorna åker till Buffalo för JVM i mellandagarna och samtliga de 31 NHL-lagen finns på plats så kommer uppståndelsen kring supertalangen att vara enormt.

Hajpen har visserligen varit stor kring honom sedan över ett år tillbaka, men med draften bara ett halvår bort kan hajpen under JVM-veckorna bli än större.

Nu kan Tomas Montén berätta att Juniorkronorna är förberedda på det, och att man har förberett en plan för Dahlin på hur de ska hantera all uppståndelse kring honom.

 

LÄS MER: Alexander Nylander kan stoppas från JVM

 

– Vi har en plan för alla våra spelare, men det är klart vi vet att det är ett stort intresse för Rasmus. Vi kommer ta några smarta beslut när det gäller honom, säger Montén och fortsätter:

– Det ska vi göra för att kunna maximera honom och ge han alla förutsättningar för att spela bra ishockey. 

"Har växt ut till en komplett back"

När truppen till JVM i dag presenterades så var Dahlin den första utespelaren att presenteras, och Montén talade då om backens viktiga roll i laget.

– Kanske inte så överraskande att han är uttagen. Var med i fjol, fick en bra resa då i JVM som sjunde back. Gjorde avgörande offensiva situationer då och var en joker som växte med uppgiften. Har växt ut till en komplett back. Han ska vara en ledande spelare för oss".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag