Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wikegård: ”Det var ett lågvattenmärke”

C Mores expert Niklas Wikegård.Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Frölunda slog ut Färjestad ur CHL efter en imponerande vändning.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda bad om ursäkt för att ha spelat motståndarnas segerlåt ”Torparrock” efter den makalösa vändningen mot Färjestad i CHL-åttondelen.

Det väckte reaktioner.

Nu ger sig Niklas Wikegård, 56, in i diskussionen.

– Jag tycker att det var ett lågvattenmärke, säger C More-experten.

Färjestad hade 6–3 att gå på efter det första mötet i Karlstad och hade därmed ena benet i kvartsfinalen i Champions Hockey League – där Frölunda lyfte bucklan senast. 

Men Frölunda – som behövde vinna med minst tre måls marginal – stod för en imponerande vändning i returmötet i Frölundaborg och vann med 8–2.

För att fira framgången spelade Frölunda ”Torparrock”, Sven-Ingvars-låten som är FBK:s segerlåt, i högtalarna efter slutsignal. 

– Det är uppenbart att det är ett hån. Jag vet i fan vad jag ska säga. De vet ju att vi haft en tuff dag på jobbet. Det kanske är lite väl onödigt, sa Färjestadsforwarden Victor Ejdsell till GT efter matchen.

Frölundaglädje efter segern mot Färjestad i CHL.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Frölunda bad om ursäkt

Peter Pettersson Kymmer, presschef i Frölunda, förklarade att han inte visste varför låten hade spelats.

– Jag har ingen aning om vem som ligger bakom detta. Det är inget vi har pratat om innan matchen i alla fall. Jag har aldrig hört talas om det, sa han direkt efter matchen.

En stund senare berättade Frölundas presschef att han bett Färjestads general manager Peter Jakobsson och klubbens informationsansvarige Stefan Eriksson om ursäkt för incidenten.

– Det var verkligen inte snyggt gjort och det är vi i Frölunda de första att erkänna. Vi vill absolut inte håna FBK. Det var absolut inte planerat. Vi har pratat med vår musikansvarige nu. Det han gjorde var väldigt oansvarigt och obetänksamt. Det kommer aldrig hända igen, sa Kymmer till NWT.

Färjestad är utslaget ur CHL.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

”Var det verkligen nödvändigt?”

Dagen efter matchen ifrågasatte GT:s krönikör och C Mores expert Sanny Lindström Frölundas ursäkt i ett inlägg med rubriken ”Läs på egen risk”.

”Var det verkligen nödvändigt? Att be om ursäkt alltså. Blev någon på riktigt sårad, förnärmad, ledsen eller förolämpad? Spelare? Inte en chans”, skrev Lindström och fortsatte:

”Kom igen nu. Det var med glimten i ögat och förmodligen inget illa menat. Jag kan lista massvis med andra saker som borde uppröra mer. Faktiskt. Jag tycker absolut inte att Frölunda har något att be om ursäkt för. Och helt ärligt har jag väldigt svårt att se att Färjestad skulle ha anledning att bli upprörda av det mer än sin egen prestation i matchen”.

Niklas Wikegård.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Det är så otroligt polerat”

C More-kollegan Niklas Wikegård är inne på samma linje. På Instagram kritiserar han Frölundas val att gå ut och be om ursäkt.

– Det är så otroligt polerat i den här ligan så det liknar ingenting. Färjestad tappade sin 5–0-ledning och förlorade mot Frölunda, publiken började sjunga ”Torparrock” och då hängde discjockeyn på. Då är man ”hånad”… Hånad är ett starkt ord – jag skulle mer kalla det att retas. Och jag tycker att det är så det ska vara, man måste få retas lite grann. Var det inte det som var en av hockeyns styrkor? Det var ”Snickerboa” när motståndarna åkte ut och så vidare. Mer sånt, uppmanar Wikegård.

Han utvecklar:

– Att Frölunda måste be om ursäkt till Färjestad tycker jag var ett lågvattenmärke. Spelare måste få ryka ihop, ledare måste få ryka ihop, publiken måste få vara lite arg. Mer ”Torparrock” i Göteborg – och sen ska Färjestad så klart svara upp när de vinner. Men Färjestad förtjänade att bli retade när de förlorade matchen så in i vassen.

Färjestad och Frölunda möts i Karlstad på lördag.

https://www.instagram.com/p/B5VfKyJhb6_/

LÄS MER: Frölunda ber om ursäkt efter ”hånet” mot FBK

LÄS MER: Sanny Lindström: Be om ursäkt? Hujeda mig