Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi vill ha dem i spel så fort som möjligt”

Samuel Fagemo.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Lucas Raymond.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. En semifinal väntar i CHL mot Luleå för Frölundas del.

För JVM-stjärnorna Samuel Fagemo och Lucas Raymond kan det bli snabba ryck.

– Vi vill ha dem i spel så fort som möjligt bägge två. Sen får vi se lite grann hur det här äventyret har påverkat dem säger, Roger Rönnberg.

Det blev brons för Sverige i junior-VM efter att laget avslutat med en seger mot Finland.

Samuel Fagemo var en av spelarna som gjorde störst succé i Juniorkronorna då han blev förste svensk på 20 år att vinna turneringens poängliga – samt att han blev invald i All star-team.

Under måndagsmorgonen begav sig bronshjältarna hem från Tjeckien till sina respektive klubbar igen – och för Fagemo och Lucas Raymond kan det bli snabba ryck.

Redan under tisdagskvällen spelar Frölunda semifinal i CHL hemma mot Luleå.

”Fagemo kanske är i ett annat tillstånd”

– VI vill ha dem i spel så fort som möjligt bägge två. Sen får vi se lite grann hur det här äventyret har påverkat dem, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Raymond vet vi ju åkte dit sjuk och har kraftsamlat för att spela, medan Fagemo kanske är i ett annat tillstånd. Så vi måste stämma av hur de mår och om de är friska och kan spela.

”De är ett av de mest konsekventa lagen”

Frölunda och Luleå har redan haft ett antal tuffa fajter mot varandra i SHL under säsongen och känner varandra väl vid det här laget.

– Ja, Luleå är ett av de mest konsekventa lagen. Vi vet exakt vad vi har att vänta, säger Rönnberg.

Ni har inte öst in mål den senaste tiden, och nu möter ni ett av de mest försvarsstarka lagen. Vad blir viktigt?

– Det handlar det alltid om mot Luleå, att slå hål på deras försvarsspel. Vi vet exakt vad vi möter och vad vi kommer att behöva göra. Det kommer inte att bli några överraskningar i morgon.

Bråk på presskonferensen

Senaste mötet i Göteborg innan jul uppstod ett ordbråk mellan tränarna Roger Rönnberg och Thomas ”Bulan” Berglund på presskonferensen.

Detta efter att ”Bulan” haft synpunkter på Frölundas tacklingsspel, och menat att det inte finns någon motståndare i ligan man ådragit sig lika många hjärnskakningar mot. 

Rönnberg berättar att han inte lagt för stor vikt vid utspelet sedan dess.

– Jag lägger inte ner för mycket tankar på saker som sägs i affekt efter en match, det kan jag själv göra ibland. Hade han kommit med massa fakta, och sagt ”den här gången, den här gången och den här gången..” Då hade jag kanske börjat titta på det, tacklar vi för mycket mot huvudet mot just Luleå? Men det var ju inte fallet, säger Frölundas huvudtränare.