Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi får vrida och vända på varje sten”

Robin Alvarez.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ/GÖTEBORG. Frölunda är inne i sin djupaste formsvacka på flera år.

Med sex matcher kvar av grundserien hänger kvartsfinalplatsen på en skör tråd.

– Vi får kriga vidare och verkligen vrida och vända på varje sten och försöka göra det rätt där ute, säger Robin Alvarez.

Frölunda hoppades att vändningen mot Luleå i torsdags, där man gick från 1–3 till 4–3 i tredje perioden – skulle vara ett trendbrott för den dåliga formen.

Men därefter blev det förlust efter förlängning mot Djurgården i lördags, och ett nytt nederlag i Malmö på tisdagskvällen, där skåningarna vann med klara 4–0.

– Vi kommer ut bra och gör en relativt bra förstaperiod. Vi ligger på Malmö i anfallszon och de får inte så mycket samlat spel framåt i banan, men vi visste att det var ett lag med stort självförtroende och vi skulle inte ge dem någonting. I första får de inte så mycket, men sedan så börjar det. Då tycker jag vi ger dem saker gratis, säger Robin Alvarez.

”Individuella misstag är sådant som händer”

Känner du att det är misstag som fäller er i dag?

– Nej alltså allting hänger ihop. Det är klart man kan göra individuella misstag, men vi ska understöda varandra och individuella misstag är sådant som händer, det hör till hockeyn. Det är så varje match, sedan om det blir mål på dem eller inte varierar från match till match.

Förlusten mot Malmö var Frölundas sjätte på de sju senaste matcherna, och sedan årsskiftet har göteborgarna varit SHL:s formsvagaste lag.

En stor skillnad från i höstas där man under en längre tid var serieledare.

”Får vrida och vända på varje sten”

– Vi vet att vi har det i oss. Vi vet att vi är ett bra lag, men just nu är vi inte där vi vill vara riktigt. Vi får kriga vidare och verkligen vrida och vända på varje sten och försöka göra det rätt där ute, säger Alvarez.

För Frölundas del väntar nu en veckas matchuppehåll innan man ställs mot HV71 på bortaplan den 9 mars.