Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veteranens hyllning till löftet: ”Då är han borta”

Jens Olsson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Många blev förvånade när han presenterades som Frölundas nyförvärv i våras.

Men Jens Olsson, 35, har fortfarande ambitioner om att utvecklas.

Det gör han i backpar med Mattias Norlinder, 20.

– Nästa år är han nog borta och spelar med de stora grabbarna, säger Jens Olsson.

Efter två inledande segrar blev det förlust för Frölunda i bortamatchen mot Skellefteå på torsdagskvällen. 

1–3 blev slutresultatet efter att hemmalagets Jesper Frödén svarat för ett hattrick.

– Vi visste att de skulle komma ut hårt i början och sätta press. De skapar några chanser i första perioden, men sen tycker jag att vi kommer in i matchen mer i fem mot fem-spelet och powerplay. Men vi har inte riktigt ”killer instincten” på målchanserna. Vi skapar chanser men förvaltar dem inte riktigt, säger Jens Olsson efteråt.

”Jag får stort förtroende”

Backen var annars en av spelarna som utmärkte sig positivt i Frölundas lag och loggade drygt 19 minuters speltid.

– Jag tycker att inledningen av den här säsongen har funkat bra. Jag får stort förtroende inte minst i boxplay, vilket är jäkligt kul. Det är den rollen jag ska ha.  Sen har jag en bra backkollega i Norlinder, vi kompletterar varandra väldigt bra. Det är en gudabenådad hockeyspelare som jag har bredvid mig. För egen del har det blivit ganska lätt att spela allt eftersom vi har lärt känna varandra och fått större trygghet. Han vågar göra så mycket saker på banan, mer än vad jag vågar än, haha!

Mattias Norlinder.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hyllar lagkamraten: ”Då är han borta”

Du njuter så länge det varar?

– Nästa år är han nog borta och spelar med stora grabbarna. Jag njuter varje sekund på banan med honom, och vill göra mitt bästa för att han ska se bättre ut, säger Olsson.

Trots att backen fyller 36 i december och efter Joel Lundqvist är lagets äldsta spelare, så var han direkt från start tydlig med att den stora anledningen till att han kom till Frölunda var för att utvecklas och bli bättre.

Känner du redan nu av en effekt?

– Ja, det tycker jag. Det är små, små grejer som man inte har funderat på innan. ”Näsa”, vår backtränare och hela ledarteamet har fått upp ögonen för en, hur man ska agera med och utan puck i olika situationer. Så jag känner redan av det, även fast det finns mycket att jobba med. Spelar man i Frölunda är man bra, men visionen är att bli bättre. Här finns alla möjligheter att bli det.

Så man behöver inte vara 20 år för att komma till Frölunda och utvecklas?

– Nej vi behöver någon gammal också. Så är det alltid, det behövs en pappa. Sen gör dom mig yngre också med tanke på att jag måste hänga med i deras sätt att tänka. Jag utvecklas varje dag här!

Frölunda möter Leksand på hemmaplan under lördagen.