Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Värvar ny målvakt – agerar efter tårarna

Tex Williamsson. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Johan Mattsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Lotta Engberg, programledare för ”Bingolotto”. Foto: ANNA SVANBERG
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda stärker upp målvaktssidan: Tex Williamsson, 28, är tillgänglig för spel hos SHL-klubben när Tingsryds allsvenska säsong är över.

Men Williamsson kan även kallas in till CHL-finalen i Scandinavium i nästa vecka – om Johan Mattsson, 26, inte känner sig redo för spel efter sina migränbesvär.

– Vi vill inte stressa Johan på något sätt utan ge honom den tid han behöver, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Johan Mattsson. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Målvakten Johan Mattsson, 26, har tvingats utgå i Frölundas två senaste matcher. I lördags fanns han till en början på bänken i mötet med Djurgården – men efter första perioden lämnade han båset och junioren Arvid Söderblom tog hans plats.

Under tisdagen berättade han känlosamt för GT om sina plötsliga migränattacker, som gjort att han inte kunnat spela, och om de bakomliggande orsakerna.

– Jag har haft det lite jobbigt vid sidan om. Jag ska bli pappa väldigt snart och det har varit några små komplikationer med det som gör att det måste planeras lite, sa han och fortsatte:

– Natten mot lördagen fick vi åka in och avliva vår bästa vän, vår hund som betydde otroligt mycket. Så det har varit jobbiga veckor och otroligt många tankar. Kroppen svarar på olika sätt. Jag har fått migränanfall. Det har inte varit lätt, varken för mig eller laget. Jag har mått som en påse skit rent ut sagt.

”Ville säkra upp en tredjemålvakt”

Under tisdagen meddelar Frölunda att klubben plockar in Tex Williamsson som tredjemålvakt. 28-åringen är tillgänglig för spel hos Frölunda när Tingsryds säsong är slut.

– Vi ville säkra upp en tredjemålvakt på lång sikt och det har vi gjort med den här överenskommelsen med Tingsryd, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.

Williamsson kan även kallas in till Frölundas CHL-final mot München i Scandinavium nästa vecka om det skulle behövas med anledning av Johan Mattssons osäkra status.

– Situationen med Johan (Mattsson) gör att vi har den möjligheten, ja. Det behöver inte bli så, men vi vill inte stressa Johan på något sätt utan ge honom den tid han behöver, säger Sjöström.

Tex Williamsson. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

 

Vann på Bingolotto

Tex Williamsson har skapat rubriker även utanför isen. 

I samband med ”Bingolottos” uppesittarkväll 2017 ringde målvakten – som då spelade i Leksand – in för att spela Färgfemman. Då vände programledaren Lotta Engberg fram drömvinsten: en miljon kronor.

Tex Williamsson blev ”Bingo-Tex” med hela svenska folket.

Vad han gjorde för pengarna?

– Jag och min sambo har reste till Maldiverna. Sen köpte vi ett hus i de småländska skogarna. Och så köpte jag mig en leksak. Det var väl en sämre investering, har han tidigare berättat.

Vad för leksak? 

– En motorcykel.