Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vann i förlängning efter tappet i tredje

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Det såg länge ut att bli tre poäng, men man fick till slut nöja sig med två.

Frölunda tappade ledningen i tredje perioden men kunde till slut vinna efter förlängning.

Frölundas första seger på bortaplan mot Brynäs sedan 20 september 2018.

Frölunda hade inför kvällens möte med Brynäs en revansch att utkräva efter förlust i det senaste mötet lagen emellan.

Jens Olsson gav gästerna från Göteborg en smakstart på matchen när han satte dit ledningsmålet knappt sex minuter in i den första perioden. I den andra perioden utökade Frölundas stjärnforward Ryan Lasch ledningen till 0-2, men Brynäs skulle samla kraft och hitta tillbaka in i matchen.

Frölunda segrare efter förlängning

Nick Olesen reducerade kort därefter till 1-2 i numerärt överläge, men när Jens Olsson gjorde sitt andra mål för kvällen fram till 1-3 såg det ut som att Frölunda skulle åka ifrån Gävle med alla tre poängen.

Brynäs gav sig dock inte, och via två mål från först Nicklas Danielsson och sedan Oskar Eklind var man tillbaka i matchen med knappt tolv minuter kvar av den tredje perioden.

Resten av matchen blev en kamp, där båda lagen hade chansen att avgöra. Några fler mål blev det dock inte under ordinarie matchtid, och matchen gick således till förlängning.

Väl i förlängningen blev det till slut Karl Henriksson som fick avgöra för Frölunda, som till slut vann matchen med 4-3. Den första segern för Frölunda på bortais mot Brynäs sedan 20 september 2018.

Se höjdpunkter från SHL