Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Konfronterar domaren: ”Tipsade om badplats”

Roger Rönnberg och domaren Mikael Holm i diskussion. Foto: Johan Svensson
Frölunda vann med 5-3.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg. Foto: SportExpressen Play
Frölundas Nicklas Lasu med pokalen efter segern i turneringen. Foto: Johan Svensson

Det blev en svängig ”final” i Strömstad Hockey Classic.

Frölunda vann med 5-3 mot Färjestad i en match som innehöll dubbla vändningar och ett samtal mellan Roger Rönnberg och domaren.

– Jag hade något bra tips på badplatser, säger Rönnberg efter matchen.

Frölunda och Färjestad möttes i en direkt avgörande match i Strömstad Hockey Classic under lördagen efter att båda lagen besegrat Leksand.

Då var det Frölunda som öppnade starkast målmässigt när laget tog ledningen i powerplay med drygt fem minuter kvar av första perioden genom Lucas Raymond. 

18-åringen satte pucken framspelad av Simon Hjalmarsson.

Därefter gick Frölunda ifrån till 2-0 tidigt i den andra perioden efter mål av Patrik Carlsson men då började Färjestads vändning.

Daniel Viksten, Pontus Widerström och Per Åslund satte varsitt mål och det var Färjestad som ledde matchen inför den tredje perioden.

I den sista periodpausen var Frölundas tränare Roger Rönnberg rejält upprörd och tog sig ett snack med domaren Mikael Holm.

Frölunda vände efter samtalet

Efter samtalet var det också Frölunda som fick två numerära överlägen i början av den tredje perioden när Karl Henriksson och Pontus Widerström åkte ut och Frölunda vände återigen matchen till sin fördel efter mål av Nicklas Lasu och Karl Henriksson.

Det avgörande målet kom i tom bur och gjordes av Jesper Sellgren och Frölunda får därmed lyfta bucklan i Strömstad Hockey Classic.

– Det är årets första buckla så det är gott, säger tränaren Roger Rönnberg efter matchen.

Han tycker att matcherna bjöd på hafsigt spel.

– Att kontrollera pucken och passningsspelet är det svåra för killarna den här delen på säsongen men man ser verkligen att vi är ett lag som gillar att jobba för varandra och man vill se den här lagandan.

Och om sitt samtal med domaren säger han: 

– Vi pratade litegrann om vad vi hade gjort på semestern. Jag hade något bra tips på badplatser.